El Consell Comarcal del Ripollès comença a distribuir les targetes moneder per als estudiants amb beca menjador

24 de març de 2020

El Consell Comarcal del Ripollès s’ha mostrat preocupat, des de l’inici del confinament pel coronavirus, pel greuge que comporta el tancament dels menjadors escolars per a les famílies que reben ajut per motius socioeconòmics per disposar d’aquest servei. I és que, amb el tancament de les escoles, aquestes famílies vulnerables s’han trobat amb un cost sobrevingut que altera les seves economies. El Consell Comarcal del Ripollès ha estat un dels que, des del primer moment, va posar aquesta problemàtica sobre la taula del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que, juntament amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha respost creant unes targetes moneder. Aquestes targetes estaran carregades amb 40 euros, l’import econòmic corresponent als àpats d’aquests primers dies d’estat d’alarma, de manera que facilitaran que aquests infants i joves segueixin tenint garantida la nutrició bàsica.

Com a organisme que gestiona el servei de menjador escolar i l’atorgament d’ajuts, el Consell Comarcal del Ripollès ja ha començat la distribució entre les famílies d’aquestes targetes moneder. Aquesta tasca es fa en coordinació amb els ajuntaments. Tal com ja s’ha informat via SMS als beneficiaris d’aquesta mesura, properament cada família rebrà una trucada telefònica per concretar el dia i l’hora de la recollida de la targeta a l’ajuntament del municipi de residència. Per recollir-la, caldrà portar el DNI de l’alumne i el del pare, mare o tutor legal que s’hi presenti.

Des del Consell Comarcal del Ripollès es vol recordar que aquestes targetes només serveixen per comprar aliments. Un cop se n’acabi el saldo, la targeta no s’ha de llençar atès que, si es perllonga el tancament de les escoles, com ja s’ha anunciat, es tornaran a recarregar. Per qualsevol dubte sobre el funcionament o la distribució de les targetes es pot contactar amb l’ajuntament respectiu.

 

Per a més informació sobre el funcionament de les targetes, podeu consultar l’apartat de Preguntes freqüents que hem preparat específicament:

❓| Preguntes freqüents sobre les targetes menjador

 

ACTUALITZACIÓ (04/04/2020/):

ℹ️ El departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha recarregat les targetes amb 40 euros més, corresponents als dies laborables entre el 30 de març i el 9 d’abril i el dia 13 de març, no incorporats a la previsió inicial.

 

ACTUALITZACIÓ (30/07/2020/):

⚠️ El 31 de juliol és l’últim dia per esgotar el saldo de les targetes.

↩️ El dia 1 de setembre cal que retorneu la targeta al centre d’ensenyament del beneficiari.

Compartiu-ho amb: