El Consell Comarcal del Ripollès normalitza l’ús de la videoconferència per reunir els òrgans de govern

22 d'abril de 2020

El Consell Comarcal del Ripollès, per bé que a porta tancada, segueix a ple rendiment malgrat la situació l’estat d’alarma, per poder seguir prestant servei a la població. Això és possible des del primer dia de confinament per mitjà del teletreball de pràcticament tots els empleats i els consellers comarcals, que es connecten remotament als equips informàtics de la corporació des dels domicilis.

Però la continuïtat de l’activitat requereix la presa de decisions polítiques i això implica celebrar reunions dels òrgans de govern com els consells de govern, les comissions de coordinació de govern, les comissions informatives i els plens. Sessions, aquestes, que no es poden desenvolupar presencialment i amb normalitat arran del confinament i les restriccions de mobilitat. La modificació, el 31 de març, de la Llei reguladora de les bases de règim local ha permès al Consell Comarcal del Ripollès adoptar com a mesura temporal i excepcional la possibilitat de celebrar les sessions dels òrgans col·legiats per via telemàtica. D’aquesta manera, aquests dies ja s’han celebrat diverses reunions amb aquesta modalitat.

Garantir que aquestes sessions es puguin celebrar amb seguretat, garantint-ne la confidencialitat i el que dicta la legislació en matèria de protecció de dades és primordial pel Consell Comarcal del Ripollès. És per això que ha aprovat un conveni amb el consorci d’administracions locals catalanes Localret per fer servir la seva plataforma. S’anomena LocalretMeet, està basada en la tecnologia de Jitsii però fa servir servidors propis, allotjats a la Unió Europea. Aquest sistema també permet restringir l’accés només als membres autoritzats, per mitjà d’una contrasenya.

 

EL PROPER PLE, EN DIRECTE PER YOUTUBE

Una altra opció que ofereix aquesta plataforma és l’emissió dels plens en directe a través del portal YouTube. Gràcies a aquesta funcionalitat es podran mantenir obertes al públic aquestes sessions, que ja ho són en circumstàncies normals. Tot plegat permetrà, finalment, celebrar el ple ordinari que va quedar en suspens el març passat, arran del decret d’estat d’alarma. Serà dimecres vinent, 29 d’abril, a les set del vespre, i es podrà seguir en directe pel canal de YouTube del Consell Comarcal del Ripollès. L’enregistrament restarà publicat en aquell espai, de manera que també s’hi podrà visualitzar en diferit.

Compartiu-ho amb: