El Consell Comarcal del Ripollès ha gestionat el repartiment d’unes 10.000 mascaretes des de l’inici de la pandèmia

30 d'abril de 2020

El Consell Comarcal del Ripollès treballa aquests dies colze a colze amb els ajuntaments i l’Associació catalana de municipis i comarques (ACM) per contribuir el màxim a frenar els contagis de coronavirus. Això és així mitjançant el contacte constant de la presidència i la gerència del consell comarcal amb tots els alcaldes de la comarca per facilitar-los informació sobre les mesures a prendre en el marc de la pandèmia, proporcionar-los informació d’última hora de què es disposa pel fet que el consell forma part del comitè de coordinació d’emergències de Girona i resoldre tota mena de dubtes dels ajuntaments. Aquesta taula de coordinació amb els alcaldes, per exemple, ha servit per informar-los de l’evolució del nombre de contagis al Ripollès, de l’aplicació de les mesures de confinament, per desplegar l’operativa de les targetes menjador i per coordinar la posada en servei de la màquina de desinfecció de carrers. Una de les funcions més rellevants també ha estat coordinar l’obtenció i distribució d’equips de protecció individual tant per al mateix consell com per als ajuntaments.

D’una banda, el consell comarcal ha anat aconseguint diverses remeses de material subministrades per l’ACM fins a arribar a la xifra de 4.000 mascaretes, que s’han repartit entre tots els ajuntaments en funció del nombre d’habitants. A l’última remesa, a més, s’hi ha sumat un miler de guants. Paral·lelament, i a petició d’alguns ajuntaments que volien disposar de més material, el consell comarcal ha gestionat la compra conjunta de 6.150 unitats més de mascaretes en dues remeses. La darrera, que es va encarregar fa una setmana, incloïa 550 unitats de mida infantil, i dimarts ja es van començar a lliurar, en la majoria dels casos, directament a cadascun dels alcaldes. Entre totes superen les 10.000 unitats.

 

FINS A 300 RENTADES A 60 GRAUS

Tal com s’ha informat als alcaldes, les mascaretes estan compostes en un 98 % per olefina i el 2 % restant correspon a agents antiestàtics.  És per això que se’n garanteix la utilitat fins a 300 rentades, que es recomana fer a 60 graus centígrads.

Inicialment, els primers subministraments de mascaretes es van destinar a la protecció dels empleats municipals que han de seguir treballant presencialment com és el cas, per exemple, del personal de brigada dels ajuntaments. La resta, la gran majoria, cada ajuntament ha optat per mètodes diferents per repartir-les entre la població. Per exemple, en el cas de Ripoll, l’ajuntament ha optat per repartir-ne entre els compradors dels mercats setmanals o, a Molló, les va repartint dies concrets veïnat per veïnat identificant-se amb el DNI.

 

LA MÀQUINA DE DESINFECCIÓ DE CARRERS, EN MARXA

Paral·lelament, la màquina de desinfecció de carrers, cedida voluntàriament per Sodeca, Pideca i Asmitec, ja ha iniciat el periple per la comarca. Al principi d’aquesta setmana el consell comarcal ja l’ha posat a disposició de l’ajuntament de Vilallonga de Ter i avui ha continuat el periple cap a Molló. Juntament amb aquests, ara per ara nou municipis més ja han mostrat l’interès per disposar-ne. La corporació comarcal ha organitzat un sistema de torns per optimitzar-ne l’ús alhora que es garanteix la cobertura del servei a tots els pobles que el sol·licitin.

Compartiu-ho amb: