El consell comarcal i Territori elaboraran un nou Pla de mobilitat del Ripollès

22 de maig de 2020

Que el Ripollès disposi de bones comunicacions amb les comarques veïnes i, especialment, amb els centres econòmics del país és una qüestió cabdal per al Consell Comarcal del Ripollès. Sobretot, per garantir que els habitants del nostre territori no es quedin enrere en oportunitats en comparació amb els de la resta del país. El president i l’equip de govern, des de l’inici d’aquest mandant han traslladat aquesta inquietud a diverses instàncies com la Diputació de Girona, la subdelegació del govern d’Espanya i també la Generalitat de Catalunya, tant a la delegació de Girona com directament a diversos departaments. Fruit de totes aquestes gestions, el departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat l’elaboració d’un nou Pla de mobilitat del Ripollès. Es tracta d’una novetat que ha transmès el subdirector general de Transport públic i Mobilitat, Benjamín Cubillo, al president, Joaquim Colomer. Ha estat durant una reunió telemàtica duta a terme aquest migdia en la qual també ha participat el cap del servei territorial de Transports de Girona, Albert Carenys i personal tècnic de les dues institucions.

Disposar d’un nou Pla de mobilitat del Ripollès permetrà fer una anàlisi profunda de les mancances en l’oferta de transport públic de la comarca amb la finalitat de poder resoldre-les. També permetrà acabar de detectar algunes duplicitats de serveis que hi ha actualment i optimitzar l’oferta i els horaris amb la finalitat de disposar d’una xarxa de transports públics comarcals més eficient.

El treball colze a colze del consell comarcal i el departament de Territori i Sostenibilitat amb els ajuntaments i la societat civil seran claus per a la redacció d’aquest pla. En aquest sentit, l’anàlisi de l’oferta i les necessitats de transport públic s’elaborarà amb la informació que aportin els ajuntaments. També es recolliran les aportacions de grups d’usuaris, col·lectius implicats i altres grups d’usuaris potencials.

 

DAMÀ CALVET POSA EN VALOR LA FEINA FETA EN TRANSPORT A LA DEMANDA

Una baula d’aquesta reorganització de l’oferta de transport públic és el servei de transport a la demanda, gestionat pel Consell Comarcal del Ripollès amb el finançament del departament de Territori i Sostenibilitat. Un servei que actualment ja té la continuïtat assegurada, cosa que no era evident després que el desembre passat la Generalitat inicialment no transferís al consell la subvenció corresponent que permetia cobrir-ne anualment el cost.

En aquest sentit, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha fet posar valor en la feina feta des de l’estiu passat per l’equip de govern del Consell Comarcal del Ripollès i les gestions fetes amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín; l’anterior director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa; l’actual, David Saldoni; i el subdirector general de Transport públic i Mobilitat, Benjamín Cubillo. Calvet ho ha manifestat durant una reunió telemàtica amb els alcaldes i alcaldesses del Ripollès, aquesta tarda, en la qual també se’ls ha informat del procés de redacció de la llei de creació de l’Agència del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya.

Calvet ha subratllat ja hi ha tots els “serrells tancats” per a la signatura del nou conveni que regularà el finançament i la gestió d’aquest servei. Per al conseller, aquest document, així com l’elaboració del Pla de mobilitat del Ripollès han de permetre “disposar d’un territori més ben connectat” i no només mantenir el model de transport acordat sinó també anar-lo actualitzant aprofitant el marge de millora. De la seva banda, Joaquim Colomer, s’ha mostrat molt satisfet per l’assoliment d’aquesta fita, que considera que sens dubte beneficiarà a tots els municipis del Ripollès i els seus habitants.

Compartiu-ho amb: