El consell comarcal comença a instal·lar 8 minideixalleries a diversos municipis del Ripollès

28 de maig de 2020

El Ripollès avança favorablement en l’augment de la recollida selectiva. Actualment representa el 45 % de tots els residus urbans de la comarca, cosa que la situa per sobre de la mitjana de Catalunya i a prop d’aconseguir l’objectiu del 50 %. Una de les diverses mesures per seguir avançant en aquesta línia és la col·locació de vuit minideixalleries a indrets estratègics i concorreguts. Aquesta acció busca afegir comoditat als ciutadans en dos vessants: d’una banda, estalviar-los desplaçaments a les deixalleries de Ripoll, Sant Joan i Camprodon i, de l’altra, donar més facilitat per saber on cal llençar cada tipus de residu i evitar, així, que es dipositin al contenidor de rebuig, amb les penalitzacions econòmiques que això suposa per als ajuntaments.

De moment ja s’ha instal·lat una de les minideixalleries al passeig Mossèn Lluís, de Llanars, a la zona on ja hi ha els contenidors, i tres més a Ripoll: una a la carretera de Barcelona (escola Joan Maragall), una a l’avinguda del comte Guifré (escola Tomàs Raguer) i una altra al carrer Concepció Ducloux (pavelló poliesportiu). Les quatre restants estaran llestes molt properament a Campdevànol (plaça de la Mainada), Camprodon (plaça de Sant Maria), Ribes de Freser (carrer Massana) i Sant Joan de les Abadesses (passeig del comte Guifré). Paral·lelament a aquestes vuit noves minideixalleries, Sant Pau de Segúries en disposa d’una des de fa temps. La llista i les ubicacions detallades es poden consultar clicant aquí.

El tipus de minideixalleries que aquests dies el Consell Comarcal del Ripollès instal·la permeten dipositar-hi còmodament els residus següents: bombetes halògenes i incandescents, bombetes de baix consum i led, bateries, piles, CDs, cartutxos d’impressora i petits aparells electrònics.

 

Minideixalleries Ripollès

Compartiu-ho amb: