Les deixalleries del Ripollès recuperen l’horari d’obertura habitual

3 de juny de 2020

Sempre garantint la seguretat dels ciutadans i dels empleats, el Consell Comarcal del Ripollès va normalitzant progressivament la prestació dels serveis públics alterats per l’estat d’alarma i les restriccions per prevenir el contagi de la covid19. En aquesta ocasió, el funcionament de les deixalleries del Ripollès recuperen finalment l’horari habitual de servei. Això és així després de, en un primer moment, haver estat uns dies tancades i, posteriorment, haver estat un temps operatives només de dilluns a divendres.

Aquests, doncs, tornen a ser els horaris d’obertura de les deixalleries:

· Camprodon: dilluns, dimecres, divendres, dissabte i diumenge de 10 a 14 h

· Ripoll: de dilluns a divendres de 9.30 a 13 h i de 15 a 18.15 h. Dissabte, de 9.30 a 14 h.

· Sant Joan de les Abadesses: dilluns, dimecres, divendres, dissabte i diumenge, de 10 a 14 h. Dimarts i dijous, de 16 a 20 h.

En el cas de Ribes de Freser, el municipi disposa del servei de deixalleria mòbil. El dia de prestació d’aquest servei ha canviat. Ara és cada dissabte, de 10 a 14 h, a l’aparcament del carrer d’en Massana.

 

LA RECOLLIDA DE TRASTOS, TAMBÉ 100 % OPERATIVA

Un altre servei que també va quedar alterat per les restriccions derivades de l’estat d’alarma és la recollida de trastos. Des del 18 de maig ja és operativa a tots els municipis. Cal recordar que a cadascun d’ells s’hi presta el servei amb dies i freqüències diferents. És per això que cal informar-se’n a l’ajuntament corresponent i sol·licitar-hi el servei. Recordem que està prohibit llençar trastos als contenidors d’escombraries o deixar-los al seu costat o a la via pública.

Des del Consell Comarcal del Ripollès es vol fer èmfasi en la necessitat de seguir dipositant els residus on correspon, ja siguin els contenidors de rebuig, orgànica, envasos, paper i cartró o vidre, o bé a les deixalleries o minideixalleries. En cas de dubte, al web Ripolles.cat/residus hi ha a l’abast de tothom l’aplicatiu “Residu, on vas?”, en el qual es poden aclarir els dubtes sobre tota mena de deixalles. També cal tenir present que les mascaretes i els guants que s’utilitzen per prevenir el contagi del coronavirus, cal llençar-los al contenidor del rebuig i, en cas que els hagi utilitzat una persona contagiada, cal col·locar-los dins de dues bosses abans de llençar-los.

Compartiu-ho amb: