El Refugi d’animals del Ripollès incorpora un vehicle nou per a la recollida de gossos abandonats

1 de juliol de 2020

El Consell Comarcal del Ripollès, amb el suport de la Diputació de Girona, vetlla per la qualitat del servei que presta el Refugi d’animals del Ripollès. Ho fa pensant, sobretot, a garantir una bona qualitat de vida als gossos que s’hi allotgen, que provenen d’abandonaments i pèrdues. Si bé les darreres millores que s’han fet a l’equipament han estat més en el vessant d’infraestructures, com la millora de les tanques i del camí d’accés, l’última acció ha consistit en la substitució de la furgoneta per una de nova.

“El vehicle que teníem ja venia de quan es va fer la inauguració”, ha explicat el vicepresident Enric Pérez. Amb aquests anys d’amortització i vist l’estat en què estava, “calia fer una renovació bàsicament per millorar el servei i el benestar dels animals quan fem recollides”, ha detallat. Aquesta furgoneta nova, que s’ha adquirit mitjançant un sistema de rènting, aporta més versatilitat, seguretat i comoditat d’ús ja que té portes més àmplies i disposa de més espai. S’ha equipat amb dues gàbies per a gossos petits i una altra per als més grossos. Dins la caixa també resta més espai amb terra antilliscant per transportar altres gossos. L’habitacle té ventilació i un desguàs que facilita la higiene. A més de fer la recollida de gossos abandonats, aquest vehicle també servirà per transportar cans al veterinari per fer-los les cures pertinents i per subministrar material a les instal·lacions.

refugi-animals-ripolles-colomer-perez

 

VISITES, AMB CITA PRÈVIA

El president, Joaquim Colomer, ha aprofitat per recordar que amb l’aixecament de l’estat d’alarma s’ha reprès l’atenció al públic al Refugi d’animals del Ripollès, sempre amb cita prèvia, que cal demanar al telèfon 609 52 97 88. “La cita prèvia és important perquè no s’hi acumulin grups de persones en aquesta situació de covid19”, ha detallat.

Alhora, Colomer ha posat en relleu la importància de decidir-se a adoptar un gos. “Des del consell comarcal i les persones a qui ens agraden els animals sempre recomanem que en comptes de comprar un animal s’adopti”, ha subratllat. En aquest sentit, ha destacat les “garanties” que aporta el Refugi d’animals del Ripollès: tots els gossos s’entreguen esterilitzats, al dia de vacunació i amb el xip posat. El procés d’adopció també compta amb l’acompanyament i el seguiment per part del personal del refugi “garantint que el gos que s’adopti és un gos ideal per a la família o les persones que l’adoptin”.

La població actual del Refugi d’animals del Ripollès és de 34 gossos. “És una xifra relativament baixa en comparació als deu anys que fa que està obert aquest refugi”, segons ha detallat el president. L’any 2020 va començar amb una ocupació més alta, però durant el confinament s’han pogut emparaular adopcions que s’han fet efectives el maig i el juny i que han ajudat a regularitzar el nombre de gossos allotjats. “Tot i això no cal relaxar-se sinó tot el contrari, animem a la gent que adopti”, ha recalcat Colomer. Sobretot, tenint en compte que durant l’estiu encara hi ha molts abandonaments i pèrdues de gossos. És per això que des del Consell Comarcal del Ripollès es vol fer èmfasi en el fet que abandonar gossos està totalment prohibit i que és obligatori posar-los xip i registrar-los.

Aprofitant la presentació del nou vehicle, el president i el vicepresident han fet una visita més al Refugi d’animals del Ripollès. L’han aprofitat també per reunir-se amb algunes de les voluntàries més implicades en el dia dia de l’equipament, amb la finalitat de captar les seves inquietuds per seguir millorant les instal·lacions. Cal recordar que per fer-se voluntari del Refugi d’animals del Ripollès cal enviar un correu electrònic a refugi@ripolles.cat.

comparativa-poblacio-refugi-animals

comparativa-adopcions-refugi-animals

 

Compartiu-ho amb: