El consell comarcal obre la convocatòria de subvencions, amb línies noves per a fires ramaderes i manteniment d’espais naturals

15 de juliol de 2020

El Consell Comarcal del Ripollès creu en les entitats i associacions, entenent que són un “teixit que sustenta la població”. Així ho ha defensat el president, Joaquim Colomer, en el marc de la presentació de la convocatòria de subvencions per al foment d’activitats públiques, d’interès social o promoció d’una finalitat pública comarcal. A aquesta convocatòria s’hi destina una partida de 17.500 euros.

Colomer ha explicat que la convocatòria d’enguany inclou dues novetats pel que fa a les línies. D’una banda, una per finançar fires del sector primari i, de l’altra, una per subvencionar activitats de millora del medi natural. “Dos sectors per als quals des del consell comarcal apostem, creiem que són vitals per a la comarca i des d’aquí els donem tot el suport”, ha subratllat el president.

De la seva banda, el conseller comarcal d’Hisenda, Josep Maria Creixans, ha entrat en el detall de les diverses línies de subvenció. Quant a la de fires del sector primari, ha indicat que s’hi destinen 2.500 euros globalment. D’entre les sol·licituds, s’atorgarà més puntuació a aquelles que tinguin més antiguitat o tinguin un pressupost més elevat. Les subvencions per fomentar l’organització i la coordinació d’activitats de millora del medi ambient tenen una partida de 1.000 euros i sumaran més punts aquelles que englobin més municipis, tinguin més antiguitat i s’hi destini més pressupost.

Paral·lelament, es mantenen la línia per a activitats culturals, festives i socials i la d’activitats esportives, amb una aportació de 3.000 euros per a cadascuna d’elles. Tal com ha explicat Creixans, hi poden optar propostes que impliquin com a mínim dos municipis, ja que es volen fomentar “activitats que facin comarca”. Un any més es manté la subvenció per a l’edició de llibres, pel·lícules o documentals. S’hi poden presentar treballs realitzats des del 2017 en clau de divulgació històrica, del patrimoni cultural o vinculats a efemèrides o celebracions. La quantitat que s’hi destina és de 1.000 euros. El consell també vol seguir impulsant la celebració de commemoracions històriques d’entitats de la comarca o l’acollida, al Ripollès, d’esdeveniments de transcendència regional, nacional o internacional amb una línia específica dotada amb 2.000 euros.

Per acabar, el conseller ha explicat que es vol “fomentar el coneixement i la pràctica de l’esquí ja que som una comarca pirinenca amb tres estacions”. És per això que novament es dedica una línia de subvenció per col·laborar amb el finançament dels cursets escolars d’esquí. En aquest cas, la subvenció no és de concurrència competitiva ja que està enfocada als centres escolars. En total s’hi destinen 5.000 euros.

 

FINS AL 15 DE SETEMBRE

El període per sol·licitar les subvencions ja està obert. Tota la documentació està disponible al web ripolles.cat/subvencions. Tant el formulari de sol·licitud com tota la documentació que calgui adjuntar-hi es poden presentar de forma telemàtica mitjançant el tràmit d’instància genèrica electrònica (ripolles.cat/gestions) o bé presencialment. El termini, enguany més llarg arran de la situació de pandèmia, s’acaba el 15 de setembre.

Compartiu-ho amb: