El consell comarcal afronta la recta final de les obres de millora de l’aparcament de Setcases

16 de juliol de 2020

logo-feder-gencat

 

 

Amb l’objectiu de reforçar el Ripollès com a destinació turística potent amb els recursos naturals com a atractiu principal, el Consell Comarcal del Ripollès va fent realitat les actuacions relacionades amb el pla de promoció del turisme de natura L’experiència dels Pirineus més autèntics. Es tracta d’un projecte dotat amb 1.966.107,57 euros, aportats per la convocatòria 2014-2020 del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrat pel departament de la Presidència, i pel Pla de foment territorial del turisme, del departament d’Empresa i Coneixement. És en aquest context es duu a terme la millora de l’aparcament de Setcases, com a àrea que dona la benvinguda als visitants del municipi i també als del Parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser.

Les obres van començar el 19 de maig passat. La part més vistosa de la millora ha consistit en l’asfaltatge de l’aparcament, tasca ja finalitzada. D’aquesta manera, l’equipament estarà a punt per als visitants que, aprofitant l’inici de la temporada d’estiu de Vallter 2000, aquest dissabte s’acostin a Setcases. Les places s’han delimitat amb línies i se’n destinaran almenys dues a vehicles de persones amb mobilitat reduïda i vuit per a furgonetes. També s’hi habilitarà un punt de càrrega de vehicles elèctrics i un aparcament de bicicletes.

Actualment només resten per col·locar els fanals, les tanques i el tram de vorera del costat de l’aparcament. Si bé el termini marcat inicialment per acabar les obres era el 19 de setembre, es preveu que els treballs s’hagin enllestit abans d’aquesta data.

La millora de l’aparcament permetrà millorar la mobilitat urbana, així com, les zones públiques i els accessos a la població. També s’ha perseguit l’optimització de l’espai per a fer-lo atractiu i integrat amb l’oferta, per aprofitar el màxim els recursos que s’ofereixen al visitant. El cost de l’actuació és de 120.000 euros (iva inclòs).

 

L’EXPERIÈNCIA DELS PIRINEUS MÉS AUTÈNTICS

Les obres de Setcases són només una de les actuacions previstes dins del projecte L’experiència dels Pirineus més autèntics; un pla de promoció del turisme impulsat pel Consell Comarcal del Ripollès que vol donar resposta a l’evolució i els canvis de tendència del sector associats al segle XXI. Sobretot, pensant en la difusió i comercialització unitària dels productes turístics de la comarca. Això, partint de la idea que el Ripollès té el turisme com a sector econòmic primordial de futur com a alternativa natural a les crisis dels altres sectors, i atenent alhora la creació recent del Parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser. El resultat serà la configuració d’un model inèdit de gestió turística en l’àmbit comarcal-regional de Catalunya. La idea s’ha desenvolupat a partir de l’Estudi de revisió estratègica turística del Ripollès, elaborat prèviament.

Concretament, les fites del pla són definir nous objectius per al turisme del Ripollès pel que fa a productes, públics i canals de comercialització; diferenciar-se respecte la resta d’oferta turística similar a partir d’elements de singularitat amb fort atractiu; crear una nova fórmula organitzativa més eficient i eficaç que unifiqui les iniciatives turístiques tant públiques com privades de la comarca; i impulsar noves formes de comercialització per focalitzar els esforços a l’obtenció de resultats a curt, mitjà i llarg termini.

El desenvolupament d’aquest pla pivota sobre tres eixos: el romànic, la gastronomia i la natura. Aquesta última, englobant el turisme purament de natura, el turisme actiu relacionat amb els esports de muntanya (tresc, esquí, curses, etc.) i també l’ecoturisme. De fet, es constata que el Ripollès posseeix unes característiques geogràfiques, de biodiversitat i socials ideals per al desenvolupament d’un turisme de qualitat relacionat amb la natura i la cultura i un dels trets distintius és el fet que es troba a poc més d’una hora de Barcelona.

Compartiu-ho amb: