El Consell Comarcal del Ripollès aconsegueix la segona posició en la seva categoria als Reconeixements administració oberta 2019

30 de juliol de 2020

Vetllar per esdevenir una administració cada cop més àgil, eficaç, adaptada als reptes de l’actualitat, transparent, participativa i respectuosa amb el medi ambient és una de les prioritats del Consell Comarcal del Ripollès. Aquesta és la finalitat principal del servei d’Administració electrònica i Transparència, que treballa decididament i de forma transversal amb la resta de la corporació per digitalitzar el funcionament de la institució.

És en aquest context que el consell ha estat distingit amb un dels cinquens Reconeixements administració oberta 2019. Aquests guardons, atorgats pel Consorci administració oberta de Catalunya (AOC), avaluen el grau de transformació digital dels ens locals pel que fa a la relació amb la ciutadania i a la gestió interna. Concretament, el Consell Comarcal del Ripollès ha aconseguit la segona posició dins la categoria de consells comarcals d’entre 20.001 i 50.000 habitants, després de la Garrotxa i la Ribera d’Ebre, que han empatat a la primera posició.

Per decidir el veredicte, el Gabinet tècnic i el Laboratori d’innovació del consorci AOC analitzen els indicadors principals dels governs digitals i oberts. Un procés que té en compte només dades objectivables a partir de trenta indicadors; una metodologia dissenyada per experts en gestió pública. Això inclou el grau d’ús dels diversos serveis electrònics de tramitacions, notificacions, facturació i licitació com e-TRAC, e-NOTUM, Via Oberta, e-Licita, e-FACT o el portal EACAT.

La classificació completa, categoria per categoria, així com la metodologia i les dades obertes dels Reconeixements administració oberta 2019 del consorci AOC es poden consultar a clicant aquí.

Compartiu-ho amb: