El consell comarcal presenta “Ripollès 5 sentits”, que posa en valor el romànic, els músics i el producte agroalimentari del territori

5 d'agost de 2020

El Consell Comarcal del Ripollès vol contribuir a prendre consciència de la qualitat, el talent, l’atractiu i el potencial del nostre territori entre els mateixos habitants i també entre els visitants. És per això que ha ideat un nou projecte cultural que, tal com ha indicat el president, Joaquim Colomer, va més enllà pròpiament de la cultura, sinó que és un projecte de territori. Es tracta de Ripollès 5 sentits, un cicle d’esdeveniments que combina la divulgació del patrimoni romànic del Ripollès, la promoció del talent vinculat a l’Escola comarcal de música del Ripollès i la producció agroalimentària local. Colomer l’ha presentat juntament amb Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona, organisme que hi participa en el finançament.

Tal com ha explicat Joaquim Colomer, es compon de cinc cites en què s’apel·len els cinc sentits a partir de diferents actius del Ripollès. A cada cita s’estimula la vista i el tacte amb un activitat de descoberta del municipi; s’afinarà l’oïda i es posarà la pell de gallina als assistents amb actuacions musicals dins d’esglésies romàniques de la mà de grups musicals combinant professors, exprofessors, alumnes i exalumnes de l’Escola comarcal de música del Ripollès, alguns dels quals tenen una trajectòria consolidada o bé la comencen; i per acabar, se’ls convidarà a deixar-se guiar pel gust i l’olfacte amb la degustació de productes del Ripollès.

Aquestes activitats seran completament gratuïtes.
La programació del “Ripollès 5 sentits” es durà a terme els dies i llocs següents:

· 16 d’agost a Santa Maria de Matamala
· 19 d’agost a Santa Cecília de Molló
· 23 d’agost a Sant Esteve de Pardines
· 29 d’agost a Sant Miquel de Setcases
· 5 de setembre a Sant Vicenç de Planoles
El programa complet es pot consultar a Ripolles.cat/5sentits

 

CALDRÀ RESERVA PRÈVIA

Per dur a terme Ripollès 5 sentits, evidentment, es prendran totes les mesures que el moment requereix, amb distància de seguretat entre persones de diferents nuclis familiars i aforaments limitats. És per això que és imprescindible reservar plaça per correu electrònic a feder@ripolles.cat o per telèfon al 972 70 32 11.

L’organització d’aquesta programació d’esdeveniments ha estat possible gràcies a la col·laboració de la secció de producte local de l’Agència de desenvolupament del Ripollès, l’equip directiu de l’Escola comarcal de Música del Ripollès, els ajuntaments i la Diputació de Girona.

 

Amb el suport de:

Compartiu-ho amb: