L’Escola comarcal de Música del Ripollès adopta les mesures necessàries per iniciar el curs a l’octubre presencialment

24 de setembre de 2020

“L’Escola comarcal de música del Ripollès no la podíem perdre”, ha assegurat la consellera comarcal d’Ensenyament i Joventut, Mònica Santjaume, que ha afegit: “Tenim molt clar que hem de fomentar la cultura i l’educació musical”. Sota aquests preceptes, i després que el curs passat acabés amb classes en línia, l’Escola comarcal de música del Ripollès ha adoptat totes les mesures per iniciar les classes amb docència presencial tot garantint la seguretat dels usuaris.

El director de l’escola, Jordi Pau, ha detallat que “sempre garantim a tot arreu la distància d’un metre i mig entre alumnes i totes les classes les farem amb mascareta”. Aquestes mesures afecten totes les seus de l’escola: Campdevànol, Ribes de Freser, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. A més d’això, els grups d’especialitat més nombrosos s’han desdoblat en dos i cada grup utilitzarà una aula diferent. D’aquesta manera, mentre es fa una classe en una aula, l’altra es ventilarà i desinfectarà.

A més d’això, en el cas concret de Ripoll, on hi ha el centre amb més alumnes, els horaris de les classes s’han organitzat de manera que es redueix el màxim el creuament de grups d’alumnes diferents als passadissos i als accessos. S’ha fet “el màxim d’esglaonat possible”, segons ha detallat Pau. A més, s’ha dissenyat un circuit circular a l’escola de manera que l’entrada i la sortida es fan per portes diferents.

Pel que fa a les activitats extraescolars que l’equip docent de l’escola fa a alumnes de P4 i P5 de diversos centres d’ensenyament de la comarca, també es mantindran. En aquest cas, com que s’orienten a grups classe concrets, es respectaran aquests grups estables sense barrejar-los i es faran a les dependències de les mateixes escoles.

 

UNA PREMATRICULACIÓ “MOLT IMPORTANT”

El director de l’Escola comarcal de música del Ripollès ha apuntat que, si bé hi ha hagut certa reducció en el nombre de preinscripcions per al curs entrant, s’ha fet “una prematriculació molt important”. Per tant, considera que en cap cas hi ha hagut una “davallada tràgica”. De la seva banda, la consellera indica que, “a mesura que veiem que l’escola funciona i funciona bé, ens anirem relaxant i això comportarà que augmentin les matrícules tant a l’escola de música com a les altres activitats extraescolars”. Santjaume ha afegit que “la pandèmia la tindrem durant molt de temps i, de mica en mica, ens hem d’anar acostumant a seguir les mesures que toca per poder continuar fent la vida el més normalitzada possible”.

D’altra banda, segons ha detallat Jordi Pau, si es produeix el cas que o bé un alumne o bé un professor s’ha de confinar, l’activitat docent es mantindrà per mitjans telemàtics. En el cas que sigui un alumne, serà aquest qui seguirà les classes des de casa mentre el professor i la resta de companys seguiran a l’aula. En canvi, si és el professor el que s’ha de confinar, la formació seguirà en línia durant el temps oportú.

 

AJUTS

Una altra mesura que ha pres el Consell Comarcal del Ripollès per a l’escola de música en el marc de la pandèmia és la creació d’una subvenció per pal·liar els efectes econòmics de la covid-19 durant el curs 19-20. També s’ha creat una bonificació per motius de renda familiar, aquesta, enfocada a les matriculacions del curs 20-21. Paral·lelament, es manté la bonificació de l’import de la taxa en funció del nombre d’alumnes inscrits per cada nucli familiar, que es pot demanar per a la matrícula també del curs 20-21. Les sol·licituds es podran presentar properament i la documentació estarà disponible al web Ripolles.cat/escolamusica.

L’Escola comarcal de música del Ripollès (ECMR) va néixer l’any 2005 amb el propòsit que el Ripollès tingués una ensenyança musical de qualitat. La seva oferta va des dels cursos més bàsics fins al grau professional i està oberta a totes les edats, incloent-hi els adults. Tot plegat, s’estructura de forma acurada per donar la millor atenció a tots els perfils. A més dels cursos reglats, també s’ofereixen classes d’instruments, formacions per a conjunts instrumentals i tallerets. El centre es finança amb les taxes que satisfan els alumnes i les aportacions dels ajuntaments i del consell comarcal.

Compartiu-ho amb: