El consell constitueix la Taula comarcal de la fibra òptica per impulsar el desplegament d’aquesta tecnologia al Ripollès

22 d'octubre de 2020

Que tots els municipis del Ripollès disposin de connexió a internet amb fibra òptica és una qüestió cabdal per al Consell Comarcal del Ripollès. És així per la voluntat d’augmentar la competitivitat dels nostres pobles, vetllar pel reequilibri territorial i revertir la pèrdua de població. Però, sobretot, perquè la implementació cada cop més gran del teletreball esdevé una oportunitat més per al Ripollès, per a la qual cosa la fibra òptica és clau. Així ho ha defensat el president, Joaquim Colomer, en la sessió constituent de la nova Taula comarcal de desplegament de la fibra òptica al Ripollès, celebrada telemàticament aquest dimecres a la tarda.

L’objectiu d’aquesta taula és sumar esforços en clau comarcal per compartir les experiències, les iniciatives i les inquietuds dels dinou municipis. Si bé tant la Generalitat de Catalunya com la Diputació de Girona tenen fixat com a fita donar connexió a tots els municipis  el 2023, la intenció d’aquesta taula és fer front comú per “escurçar aquests terminis de temps”, segons Colomer.

La primera reunió, d’una banda, ha servit per posar de manifest les mancances dels municipis i algunes solucions que han trobat alguns d’ells ja sigui amb sistemes de desplegament alternatius o amb companyies específiques. A partir d’aquí, la taula s’ha proposat treballar per fer una diagnosi completa de l’estat del servei a cadascun dels municipis i els seus nuclis, unificar les informacions de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el govern d’Espanya pel que fa a plans de desplegament i, a partir d’aquí, avaluar quines accions i mesures es poden impulsar des de la mateixa comarca per accelerar i completar aquests plans. I així, fins que les llars de tots els nuclis habitats del Ripollès tinguin accés a la fibra òptica.

La Taula comarcal de desplegament de la fibra òptica al Ripollès està constituïda per un representant de cada grup polític del Consell Comarcal del Ripollès: Mònica Santjaume per Junts, Enric Pérez per la Candidatura de Progrés (CP), Ramon Roqué per la Unió de Partits municipalistes (UPM), Joaquim Roqué per Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal (ERC-AM), Àlex Medrano per Alternativa Municipalista (Amunt), a més del president, Joaquim Colomer. La taula també s’ha obert a tots els alcaldes interessats, de manera que també en formen part Josep Coma, de Molló, i David Verge, de Planoles.

Compartiu-ho amb: