Els centres escolars del Ripollès i Sant Quirze de Besora disposaran de purificadors d’aire gentilesa de Sodeca

3 de novembre de 2020

L’empresa ripollesa Sodeca ha decidir lliurar gratuïtament purificadors d’aire portàtils a totes les llars d’infants, escoles i instituts del Ripollès i de Sant Quirze de Besora. El Consell Comarcal del Ripollès ha col·laborat en la coordinació d’aquesta acció altruista. La companyia ho ha anunciat en un acte a la seva seu, presidit pel director general de Sodeca, Josep Font, i en el qual també ha participat el president del consell, Joaquim Colomer, a més de l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, el director dels serveis territorials d’Educació, Martí Fonalleras i el president de la Unió intersectorial i empresarial del Ripollès, Eudald Castells. 

Colomer ha agraït el gest desinteressat de Sodeca i ha destacat que aquesta no és la primera vegada que l’empresa col·labora amb la societat ripollesa. Tant és així que ha anunciat que el consell comarcal ha proposat que Sodeca obtingui una Medalla al treball President Macià, de la Generalitat de Catalunya, en la categoria de responsabilitat social empresarial, pels mèrits fets en aquest camp.

El director general de Sodeca ha explicat que amb l’entrega d’aquest equipament als centres d’ensenyament la intenció és la d’ajudar-los a prendre mesures per al tractament de l’aire interior i aconseguir fer front a la propagació del virus SARS-CoV-2 en les aules i espais de convivència. També ha afirmat que, lamentablement, hi ha “molta desinformació” sobre les solucions efectives per mantenir l’aire net i espera que aquest gest ajudi els centres educatius. 

Aquest és un acte solidari que neix de la necessitat d’evitar que la corba de contagis continuï pujant, sobretot donant un cop de mà a un dels sectors més sensibles com és l’escolar. Precisament el director dels serveis territorials d’Educació, Martí Fonalleras, ha assegurat que “ha estat un encert obrir les escoles i que en aquestes setmanes ha quedat demostrat que l’escola és segura”, però ha afegit que “fins ara, si bé sabíem que els purificadors ens podrien ajudar, ara afirmem que ens poden ajudar moltíssim”. Per la seva banda, l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha aplaudit que “Sodeca sigui tan sensible amb el territori”.

Durant l’acte també s’ha explicat a autoritats i assistents el funcionament dels purificadors d’aire Airdog, que incorporen un sistema patentat i imprescindible per a eliminar virus i bactèries en espais interiors. L’acte s’ha tancat amb el lliurament dels purificadors a les mateixes instal·lacions de Sodeca a alguns centres educatius. La resta els recolliran esglaonadament per evitar aglomeracions i complir amb les mesures de seguretat que exigeix l’empresa.

Entre les principals característiques d’aquest equip hi ha el fet que incorpora un sistema patentat per a l’eliminació de bacteris, virus i microorganismes perjudicials per a les persones, destaca la pantalla digital, que indica els nivells actuals de contaminació, l’etapa per a l’eliminació d’olors i compostos orgànics volàtils, la seva placa recol·lectora rentable, per a partícules com espores, fongs i pols, que es fica al rentavaixelles i es pot reutilitzar de nou; l’ionitzador que elimina les partícules perilloses per a la salut, com virus i bacteris, i la doble etapa de prefiltres per a la primera captació de borrissol i partícules més grans.

Aquesta no és la primera acció en què el Consell Comarcal del Ripollès i Sodeca col·laboren. Precisament va ser en el marc de la pandèmia de la covid-19 que Sodeca va cedir a la institució un aparell de desinfecció de carrers i espais públics que s’ha anat utilitzant arreu de la comarca.

Compartiu-ho amb: