El Consell Comarcal del Ripollès pavimenta camins rurals amb una inversió de 206.000 euros

10 de novembre de 2020

El Consell Comarcal del Ripollès ja ha començat les obres de formigonatge derivades de la subvenció de 206.297 euros del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. El president, Joaquim Colomer, que ha visitat les actuacions de la carretera de Ribamala acompanyat del vicepresident Enric Pérez, ha subratllat que es tracta d’una obra “d’urgència i d’emergència” atès que, enguany, la convocatòria d’aquests ajuts donava molt poc temps de marge per presentar-hi les sol·licituds. “Des de l’equip de govern ens vam proposar no perdre aquests 206.000 euros que venien a la comarca i es va treballar a contratemps entre els equips tècnics, administratius i les empreses”, ha detallat. És per això que es va decidir actuar en camins d’interès comarcal.  

De la seva banda, Enric Pérez ha explicat que dos dels camins en què s’actua “donen servei a equipaments comarcals”. Un és la pista d’accés a l’abocador clausurat R-3, ubicada al terme municipal de les Llosses, en el qual es podrà “resoldre l’accessibilitat” per poder fer-ne el manteniment intens que encara requereix la instal·lació. En aquest cas, el formigonatge està pràcticament enllestit. Ben aviat es començarà a treballar al camí d’unes altres instal·lacions comarcals, el Refugi d’animals del Ripollès. Pérez ha recordat que, malgrat estar ubicat a Ripoll, “dona servei als dinou municipis de la comarca”.

Paral·lelament aquests dies es pavimenta un tram de la carretera de Ribamala, dona accés a múltiples habitatges disseminats dels municipis d’Ogassa, Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses, a més d’equipaments com el refugi Sant Jordi i el dipòsit d’aigua de Coll de Jou, utilitzat per a l’extinció d’incendis forestals. També es treballarà al camí del Remei, entre Sant Pau de Segúries i Camprodon. El vicepresident ha destacat la importància de millorar-lo perquè representa “un alternativa d’accessibilitat al a vall de Camprodon si mai s’hagués de fer alguna actuació o obres al pont que hi ha d’accés, que és molt estret i que caldria ampliar aviat”. Finalment hi ha el camí de Ribes Altes a Tregurà que a més d’enllaçar els termes de Ribes de Freser i Vilallonga de Ter, permet accedir al refugi del Pla d’Erola.

Les actuacions en alguns trams d’aquests camins permetran contrarestar el desgast provocat per les inclemències meteorològiques i l’ús repetit. Concretament consisteixen en el repàs, piconatge i reperfilat de la superfície de l’esplanada de cadascun dels camins per, després, formigonar-los. Es tracta de camins d’una amplada d’entre tres i tres metres i mig d’amplada. La superfície del formigó es podrà tractar amb ratllats i raspats per millorar l’adherència dels vehicles, especialment en trams amb pendents pronunciats o risc de gel. L’actuació també inclou el drenatge longitudinal amb vorals naturals sense revestir. Totes les obres estaran acabades al final d’aquest mes per complir els terminis que estableix aquesta subvenció de la Generalitat. El Consell Comarcal del Ripollès col·labora, des del 1990, amb els ajuntaments per fer arranjaments i millores als camins rurals.

Compartiu-ho amb: