El Consell Comarcal del Ripollès demana la represa de l’activitat de la restauració i dels altres sector aturats

18 de novembre de 2020

El ple del Consell Comarcal del Ripollès ha aprovat una moció demanant a la Generalitat de Catalunya que autoritzi “amb el màxim de celeritat possible” la represa completa de l’activitat del sector de la restauració i dels altres sectors econòmics que també resten aturats. El text ha rebut el suport de tots els grups comarcals a excepció del d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal (ERC-AM), que s’hi ha abstingut.

La moció l’han presentada els grups polítics que conformen el govern, Junts, Candidatura de progrés i Unió de partits municipalistes, recollint la inquietud traslladada per representants del sector de la restauració del Ripollès. El president, Joaquim Colomer, ha indicat que “aquests sectors realment ho estan passant francament malament” i que “no hi ha mesures pal·liatives que ajudin a suportar aquesta situació”. Per bé que es preveu que els establiments a partir de dilluns podran obrir fins al 30 % de l’aforament en hores puntuals, Colomer indica que els representants de la restauració consideren que això no els resulta rendible i “seguiran penalitzats i perjudicats”. És per això que el president també ha demanat que se’ls tingui en compte a l’hora de planificar la desescalada.

Des d’Alternativa municipalista, Àlex Medrano ha manifestat que donar suport a la moció és una forma efectiva de donar suport al col·lectiu. “Cal estar al costat de qui ho passa malament”, ha assegurat, independentment dels colors polítics, en referència a un sector que defineix com a “molt tocat i molt ferit”. En canvi, des del grup d’ERC-AM, malgrat que comparteixen que cal donar suport al sector, Roger Bosch ha opinat”: “El que vostès demanen s’hauria de deixar en mans dels experts sanitaris més que a nosaltres, com a consellers comarcals del Ripollès”. És per això que el grup ha optat per a l’abstenció. Sergi Albrich, també d’ERC-AM, considera que en lloc de demanar la reobertura convindria reivindicar “millores econòmiques per compensar el màxim aquest esforç que fan per nosaltres”, en referència al sacrifici dels restauradors.

 

LA IMPORTÀNCIA DEL SECTOR AL RIPOLLÈS

L’exposició de motius de la moció recull que el cessament de l’activitat de la restauració i dels altres sectors afectats com l’esport i la cultura comporten un perjudici econòmic molt important “tenint en compte el pes que té el sector turístic en un país com Catalunya i, especialment, en una comarca com el Ripollès”. També apunta que el cessament d’activitat i la forma com es preveu la desescalada han restat tot el sentit a les inversions que molts restauradors han fet en equipaments de purificació d’aire, pantalles protectores o dispensadors de solucions hidroalcohòliques.

Alhora que demana a la Generalitat la reobertura dels establiments, la moció també emplaça el sector de la restauració a “complir de manera diligent les mesures que dicti el Departament de Salut a fi d’evitar contagis de covid-19”. La moció s’enviarà al Departament de Salut, als ajuntaments del Ripollès, a l’Associació catalana de municipis i comarques, a la Federació de municipis de Catalunya, a l’Associació d’hostaleria del Ripollès, a l’Associació d’hostaleria de Girona i la Federació intercomarcal d’hostaleria, restauració i Turisme.

Compartiu-ho amb: