Crida conjunta de tots els grups del Consell Comarcal del Ripollès a la responsabilitat col·lectiva i individual davant la covid-19

18 de desembre de 2020

Davant la incidència elevada de la pandèmia de la covid-19 al Ripollès, els cinc grups polítics del Consell Comarcal del Ripollès s’adrecen a la població per fer una “crida a la responsabilitat col·lectiva i individual, especialment durant les festes de Nadal”. Ho han fet mitjançant un comunicat que han llegit davant la premsa, i que s’adjunta més avall, en aquesta pàgina.

Els consellers se sumen a les peticions del col·lectiu mèdic en un moment de tensió per al sistema sanitari tenint en compte que en tres setmanes el nombre de contagis al Ripollès “s’ha quadruplicat”, cosa que la converteix en “la comarca amb més incidència de Catalunya”. És per això que els grups que conformen el plenari del Consell Comarcal del Ripollès insisteixen en la necessitat de “reduir la interacció social, complir la normativa establerta i complir les recomanacions sanitàries”.

En aquest sentit, recorden que “la majoria de contagis es produeixen en espais tancats i domicilis particulars”. És per això que el comunicat sentencia: “La responsabilitat de cadascú és el que ens farà evitar més contagis, més persones malaltes i més persones mortes.

 

La salut de tots és responsabilitat de tots

L’increment de casos de COVID-19 a la comarca del Ripollès ha quadruplicat, en tres setmanes, el nombre de nous contagis. Aquestes dades ens situen com la comarca amb més incidència de Catalunya.

Atesa l’alta incidència de la Covid a la nostra comarca entenem necessària i vital la crida unitària a la responsabilitat col·lectiva i individual, especialment durant les festes de Nadal. Ens trobem davant d’una pandèmia que esta tensionant com mai el sistema sanitari, el qual també ha d’atendre moltes altres patologies. Ens sumem doncs a la petició de responsabilitat efectuada per diversos col·lectius de metges.

La meitat dels positius del Ripollès es concentren a Ripoll i a les poblacions més grans com Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol i Camprodon. Amb brots a algunes residències geriàtriques i al propi hospital comarcal.

A Ripoll el departament de Salut va impulsar un cribratge intensiu a la població per detectar més casos asimptomàtics. Tanmateix, la comarca continua amb una la taxa d’incidència de les més grans de Catalunya.

Avui Govern ha adoptat noves mesures. Segurament dures però necessàries, ateses les esmentades dades. El risc de rebrot continua a l’alça.

En aquest sentit, en Joaquim Colomer, President del Consell Comarcal, la Chantal Pérez, Conseller del grup comarcal d’ERC, l’Enric Pérez, Conseller del grup comarcal del PSC, En Ramon Roqué, Conseller del grup comarcal de MES i l’Àlex Medrano, Conseller del grup comarcal de la CUP signen aquest manifest conjunt i fan una crida a la responsabilitat de tots.

És important reduir la interacció social, complir la normativa establerta i complir les recomanacions sanitàries:

· Portar la mascareta, mantenir la distància de seguretat i rentar-se les mans sovint.
· Protegir la gent gran i les persones amb malalties cròniques.
· Evitar les aglomeracions, especialment, en espais tancats.
· Complir els aforaments permesos en els diferents establiments amb espais tancats, tals com bars, restaurants, comerços, etc. Mantenir les distàncies i ventilar sovint. En tot moment s’ha d’anar amb la mascareta posada, només es pot retirar en el moment d’ingerir algun aliment.
· Complir escrupolosament, durant les trobades familiars del Nadal, les recomanacions sanitàries i evitar el màxim noves interaccions.
· Davant de l’aparició de símptomes és important dirigir-se al CAP de referència i, aquelles persones que esdevinguin positives, complir de forma estricta la quarantena.

Fem una crida a la responsabilitat individual. La majoria de contagis es produeixen en espais tancats i domicilis particulars. Els propers dies cal reduir el màxim la interacció social, mantenir-se en un mateix grup bombolla de convivència i complir les recomanacions sanitàries.

La responsabilitat de cadascú és el que ens farà evitar més contagis, més persones malaltes i més persones mortes.

La salut de tots és responsabilitat de tots. Aquest Nadal cal tenir-ho en compte més que mai, per poder gaudir de futures festes de Nadal cal que aquest any actuem amb molta responsabilitat i solidaritat. Cuidem-nos!

Compartiu-ho amb: