El Consell Comarcal del Ripollès rep amb molts interrogants l’anunci sobtat de noves mesures contra la covid-19

23 de desembre de 2020

Des de la trucada informativa al president per part de la consellera de Salut, ahir a dos quarts de nou del vespre, el Consell Comarcal del Ripollès treballa en coordinació amb els ajuntaments per gestionar la nova situació de confinament en què es troba el nostre territori. Això, malgrat no disposar de cap informació formal sobre les mesures preventives de contagi de la covid-19 implementades des de la passada mitjanit.

El president, Joaquim Colomer, qualifica de “sorpresa” aquestes noves restriccions tenint en compte que el mateix dia al matí havia participat a la reunió setmanal del Gabinet territorial de coordinació d’emergències de les comarques de Girona i aquesta mesura no s’hi havia assenyalat. Amb tot, accepta les mesures pel bé de la salut de la població i la sostenibilitat del sistema sanitari però reclama explicacions al govern. “Exigeixo que els departaments expliquin quines són les mesures que s’han pres durant aquests dies per no haver d’arribar a aquesta situació”, ha dit. Una informació que al llarg del matí encara no ha arribat.

 

EMPATIA AMB ELS SECTORS AFECTATS

Amb tot, Colomer creu que no són maneres anunciar canvis d’aquest tipus amb tan poc marge de temps. Considera que sectors com el de la restauració i l’hoteler “ja han patit prou” com per ara fer-los cessar l’activitat immediatament. Tancar un negoci “no és abaixar la persiana i ja està”, insisteix, tenint en compte que molts havien fet una forta inversió econòmica omplint neveres i contractant personal; Inversions que ara els poden representar un sotrac econòmic definitiu.

“Hi ha persones, hi ha famílies, hi ha neveres, hi ha menjar… Parlem de coses importants i complicades”, ha subratllat, tot demanant empatia i ajuts per a “persones que el que volen és poder treballar i poder arribar a final de mes”.

 

MESURES QUE ARRIBEN TARD

Paral·lelament, Colomer mostra incomprensió davant del fet que es decideixin implementar aquestes restriccions severes el dia 22 de desembre tenint en compte que diversos indicadors de la pandèmia han millorat respecte fa una i dues setmanes. Posa d’exemple el fet que el nombre d’infectats entre el personal de l’Hospital de Campdevànol – Hospital Comarcal del Ripollès ha passat de 29 fa una setmana a divuit aquesta. O pel que fa a casos diagnosticats a la comarca, fa quinze dies n’hi havia 356 i fa una setmana es va baixar a 220. És per això que no entén per què no és fins ara que la Generalitat ha decidit prendre mesures.

Juntament amb això, el president tampoc comprèn com és que s’implementen les mateixes mesures al Ripollès que a la Cerdanya tenint en compte que la comarca veïna gairebé duplica l’índex de risc i la diferència en la taxa de reproducció també és notable. Mentrestant, manifesta que dels dinou municipis de la comarca, deu tenen 0  casos de covid des de fa més de quinze dies. Per la qual cosa, aquestes mesures són difícils d’entendre.

Compartiu-ho amb: