El consell engega, juntament amb l’agència de desenvolupament i l’UIER, 12 taules sectorials de reactivació socioeconòmica

13 de gener de 2021

Prevenir i contrarestar els efectes de la crisi social i econòmica derivada de la covid-19 és una qüestió que ocupa el Consell Comarcal del Ripollès des que es va desencadenar aquesta pandèmia global. És per això que, des de l’inici, ha teixit una estratègia conjunta amb totes les administracions que intervenen en el nostre territori i també amb els agents econòmics. Aquesta estratègia s’ha articulat especialment a través d’una aliança amb l’Agència de desenvolupament del Ripollès i la Unió intersectorial empresarial del Ripollès.

A més de coordinar moltes de les accions que s’han anat duent a terme els darrers mesos, els tres organismes comarcals treballen en l’articulació d’un pla de reactivació socioeconòmica del Ripollès davant la covid-19. Aquest projecte servirà per dissenyar un full de ruta en forma d’acció política, social i d’inversions en tots els àmbits per a la comarca del Ripollès, en el marc d’un seguit d’iniciatives impulsades des de la Generalitat de Catalunya, entre altres.

 

12 TAULES SECTORIALS

Per poder traçar les línies mestres d’aquest pla, el Consell Comarcal del Ripollès, l’Agència de desenvolupament del Ripollès i la Unió intersectorial empresarial del Ripollès estan en contacte amb tots els sectors socials i econòmics. L’objectiu és que els fons de reactivació que puguin arribar a la comarca es destinin específicament a corregir les mancances que més clamen els sectors i no a d’altres finalitats que puguin ser menys encertades.

Per això, des d’abans de l’estiu que una comissió de treball tripartida coordina l’activitat de dotze taules sectorials, que és on es consensuaran les fronts a atacar en cada àmbit. Alhora, s’han incorporat dos tècnics a l’Agència de desenvolupament del Ripollès per vetllar per aquesta coordinació i dinamitzar-les. Les taules se circumscriuen en els sectors següents: turisme, comerç, agroalimentari, social, formació, energia i forestal, construcció i immobiliària, infraestructures, àmbit polític, indústria, transport i serveis i sector sociosanitari.

Aquestes taules estan conformades per un nombre variable de membres professionals i/o experts, que pot anar des de la vintena fins als cinquanta, aproximadament, en funció del sector. Així com dilluns es va reunir la taula agroalimentària, avui s’ha reunit la d’infraestructures i els propers dies ho faran la social i la sociosanitària.

Compartiu-ho amb: