El Ripollès rebrà 382.000 euros de la Generalitat per impulsar polítiques d’ocupació

5 de febrer de 2021

Posar a l’abast de la comarca eines per consolidar i crear llocs de feina de qualitat per arrelar la població al territori és un imperatiu pel Consell Comarcal del Ripollès així com de la seva àrea de desenvolupament econòmic, liderada per l’Agència de Desenvolupament del Ripollès. En aquest sentit, el Ripollès podrà disposar d’una aportació de 382.000 euros en aquesta finalitat per part del Departament de Treball, Afers socials i famílies. Així s’ha anunciat en una reunió a Puigcerdà en què han participat el vicepresident Ramon Roqué; la presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya,  Roser Bombardó; el conseller Chakir El Homrani; i la directora general del Servei d’ocupació de Catalunya, Ariadna Rectoret, entre altres càrrecs governamentals. L’objectiu és que els recursos econòmics per emprendre aquests plans estiguin disponible a l’abril.

Ramon Roqué s’ha mostrat satisfet per l’aportació, que s’emmarca en les compensacions dels danys econòmics causats per les mesures anticovid excepcionals d’aquest Nadal al Ripollès i la Cerdanya. El vicepresident ha valorat positivament que aquests diners puguin ajudar el teixit productiu del Ripollès i que és important fer èmfasi en les sectors més estratègics per al desenvolupament de la comarca.

Aquest pla de recuperació en matèria d’ocupació preveu dos eixos. El primer vol promoure la coordinació dels serveis públics d’ocupació i donar respostes adequades a les necessitats dels desocupats per facilitar-ne la incorporació al mercat de treball, i de les persones que consten com a demandants d’ocupació, com a conseqüència de la precarietat laboral. L’altre eix busca donar suport a actuacions que comportin el manteniment, la consolidació i la creació d’ocupació de qualitat en els sectors en situació de crisi més afectats per la pandèmia.

Compartiu-ho amb: