El Ripollès se suma a la campanya de neteja d’espais naturals Let’s clean up Europe i es retiren 260 kg de residus del rius

15 de maig de 2021

Amb la voluntat de contribuir a la conservació dels rius i del medi natural, així com inculcar aquests valors als adolescents, el Ripollès s’ha sumat aquest dissabte a la campanya internacional Let’s clean up Europe. En aquesta ocasió, l’activitat s’ha vinculat al servei comunitari que els alumnes de 3r d’ESO de l’institut Abat Oliba de Ripoll fan en el marc del treball de síntesi, i en coordinació amb el Consell Comarcal del Ripollès, l’Ajuntament de Ripoll i el Consorci del Ter, i amb la col·laboració de Protecció Civil, Creu Roja Ripoll i el suport de l’Agència de residus de Catalunya, que coordina l’acció en clau nacional i ha facilitat bosses, sacs i guants per fer la recollida.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, també ha participat a l’activitat i ha destacat que aquesta el que es pretenia era ser “conscienciadora i que ajudi a tenir els nostres entorns més nets i més agradables”. També ha detallat que no s’ha obert al públic general per evitar aglomeracions de persones. Cal recordar que just el cap de setmana en què aquesta activitat ja es volia fer el març del 2020 però finalment es va suspendre ja que va ser justament en aquell cap de setmana quan es va decretar el primer confinament domiciliari.

D’aquesta manera, prop d’un centenar d’alumnes han netejat els terrenys en custòdia del Consorci del Ter al Ripollès, ubicats a la zona del Roig, a més dels espais fluvials de la font del tòtil, can Guetes i la devesa del Pla. A cadascun d’aquests indrets el consell comarcal hi ha ubicat contenidors per compilar els residus en funció de la fracció. Un cop l’empresa concessionària els ha recollit i els ha revisat, ha informat que en total, s’han recollit 140 quilograms de ferralla i 120 kg de residus de diversos tipus que s’ha conclòs que no es poden valoritzar i que es tractaran com a rebuig. Pel que fa a la ferralla, s’ha traslladat a la deixalleria de Ripoll perquè es pugui destriar i reciclar. El rebuig es traslladarà al Centre de tractament de residus municipals d’Osona i el Ripollès, ubicat a Orís.

 

LET’S CLEAN UP EUROPE

És una acció que es duu a terme a tota la Unió Europe per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure la sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges o marges de rius. Si bé la campanya a tot arreu s’ha dut a terme entre els dies 7 i 9 de maig, en el cas del Ripollès s’ha optat per retardar-ho una setmana per la coincidència amb alguns actes de la Festa Major de Ripoll.

Compartiu-ho amb: