El Refugi d’animals del Ripollès rep la visita del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer

26 de maig de 2021

El Consell Comarcal del Ripollès, amb el suport de la Diputació de Girona, vetlla per garantir un bon servei al Refugi d’animals del Ripollès. Ho fa pensant, sobretot, per oferir una bona qualitat de vida als gossos que s’hi allotgen, que provenen d’abandonaments i pèrdues, a l’espera de trobar una família nova que els adopti. És a propòsit d’aquesta col·laboració de la diputació que el Consell Comarcal del Ripollès ha convidat el president de l’ens supramunicipal, Miquel Noguer, a visitar aquest equipament.

El president, Joaquim Colomer, acompanyat del vicepresident Enric Pérez, ha agraït la visita del president de la diputació, que ha qualificat de “president proper i que sempre està a la disposició del territori”. Alhora, ha recordat que la visita s’ha organitzat com a mostra d’agraïment a la diputació i perquè el president “pugui conèixer de primera mà els llocs on s’inverteixen diners, saber com s’han aprofitat i posar en valor aquest refugi”. També ha valorat positivament la xifra de població, que actualment és de 25 gossos, i les adopcions que, enguany, de moment n’han sigut nou. “Com menys animals ens entrin, millor, perquè vol dir que la conscienciació dels propietaris amb els animals és bona”, a destacat Colomer.

Per altra banda, Miquel Noguer ha manifestat que per a ell és “primordial” visitar el territori per veure’n les necessitats i prendre’n el pols. A més, aquests desplaçaments permeten “veure i comprovar que totes les eines que la diputació posa a disposició dels consells comarcals -que en definitiva ells posen a disposició dels ajuntaments- funcionen i funcionen bé”. En aquest sentit, ha afirmat que el Refugi d’animals del Ripollès “n’és un exemple”.

 

EL REFUGI, EN XIFRES

El funcionament del Refugi d’animals del Ripollès va representar un cost d’aproximadament 132.000 euros, la majoria dels quals es van finançar amb una aportació de la Diputació de Girona. Té una capacitat per 52 gossos, després que el 2019 s’ampliés vist que en diverses ocasions es va arribar a una situació de superpoblació. Durant el 2020 hi van entrar 93 gossos nous, 39 dels quals es van poder retornar a la família. Pel que fa a les adopcions, n’hi va haver 56. L’any passat es va tancar amb 29 gossos residents, xifra que a dia d’avui ha baixat a 25.

Els darrers dotze mesos s’han fet nombroses millores a l’equipament. S’ha incorporat un vehicle nou de rènting més modern i equipat atès que l’anterior havia quedat vell i obsolet; s’ha pavimentat parcialment el camí d’accés mitjançant finançament del Departament de Territori i Sostenibilitat; s’han repintat els boxs de recepció; s’han desbrossat els entorns; s’ha posat un sistema de calefacció similar al de les granges a tres boxs, per adequar-los per a l’acollida de gossos malalts o d’edat avançada; s’han cobert els espais entre boxs per augmentar l’aixopluc en cas de mala meteorologia; s’han fet millores a la tanca de fusta i s’han fet arranjaments al paviment.

Durant aquest 2021 hi ha la intenció de fer més millores. D’una banda es vol reforçar un mur de contenció de la zona d’esbarjo que sustenta la feixa intermèdia de les instal·lacions, millorar-hi l’accés, eliminar la piscineta que hi ha per acabar amb un focus de brutícia i mosquits i, finalment, es volen millorar les tanques de reixa, que presenten deficiències.

 

EL REFUGI D’ANIMALS DEL RIPOLLÈS

El Refugi d’Animals del Ripollès acull els gossos abandonats del Ripollès per encàrrec dels dinou municipis de la comarca. Està ubicat a la finca de Baups, al terme municipal de Ripoll. S’hi arriba pel camí de Casadesús, que surt del polígon industrial de Casanova de Baix, concretament del carrer Tornalls. Els animals viuen en un recinte de 1.900 metres quadrats en un indret assolellat i envoltat de natura. Les instal·lacions es reparteixen en tres feixes d’un turó i inclouen una sala de cures, una zona de quarantena, una zona d’esbarjo i una zona de boxs. També disposem d’un espai d’atenció al públic, un magatzem i una depuradora. El Refugi d’Animals del Ripollès consta inscrit al Registre de Nuclis Zoològics amb el número G25/00254.

L’horari d’atenció al públic és de dilluns a diumenge de 10 a 14 h. Recomanem concertar les visites prèviament per telèfon o WhatsApp (609 52 97 88 – 692 40 53 20).

Compartiu-ho amb: