El Consell Comarcal del Ripollès acull una exposició sobre el Pacte 2020 per al clima i l’energia

6 d'agost de 2021

El Consell Comarcal del Ripollès suma esforços amb la Diputació de Girona per divulgar la necessitat d’avançar cap a l’eficiència energètica i utilitzar fonts d’energia renovable. És en aquest context que l’oficina d’atenció ciutadana de l’edifici administratiu acull l’exposició “L’impacte del Pacte 2020 per al clima i l’energia”.

L’exposició consta de tres tòtems de cartró amb quatre cares cadascun i gira al voltant del Pacte de les alcaldies per l’energia sostenible i el clima, el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals. En aquests plafons es fa balanç de les actuacions executades per uns 80 municipis de les comarques de Girona fins a l’any 2020 segons els informes de seguiment municipals i també mostra exemples de les actuacions des del sector terciari i residencial.

Els materials que conformen la mostra estan elaborats per la Diputació de Girona i el Consell d’iniciatives locals per al medi ambient de les comarques de Girona. El Ripollès és la primera comarca que acull l’exposició, juntament amb el Gironès i el Baix Empordà. Després d’haver estat unes setmanes al consell comarcal, properament es traslladarà temporalment a equipaments públics de diversos municipis del Ripollès, abans que abandoni la comarca a l’octubre. Mentrestant, es pot veure a l’oficina d’atenció ciutadana del Consell Comarcal del Ripollès dins l’horari d’obertura al públic: de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 h.

 

EL PACTE DE LES ALCALDIES PER L’ENERGIA SOSTENIBLE I EL CLIMA

El Pacte de les alcaldies per l’energia sostenible i el clima recull el compromís dels municipis signants de reduir un 40% les emissions de CO2 abans del 2030. De fet, darrerament la UE ja recomana actualitzar el llindar al 55% i augmentar la resiliència del territori al canvi climàtic.

Aquests municipis també es comprometen a millorar l’eficiència energètica i utilitzar fonts d’energia renovable en els seus territoris.

Compartiu-ho amb: