El Consell Comarcal del Ripollès acull una exposició sobre el Pacte 2020 per al clima i l’energia

Publicat el

Imatge dels tres tòtems que conformen l'exposició, ubicats al centre de l'oficina d'atenció ciutadana del Consell Comarcal del Ripollès

El Consell Comarcal del Ripollès suma esforços amb la Diputació de Girona per divulgar la necessitat d’avançar cap a l’eficiència energètica i utilitzar fonts d’energia renovable. És en aquest context que l’oficina d’atenció ciutadana de l’edifici administratiu acull l’exposició “L’impacte del Pacte 2020 per al clima i l’energia”.

L’exposició consta de tres tòtems de cartró amb quatre cares cadascun i gira al voltant del Pacte de les alcaldies per l’energia sostenible i el clima, el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals. En aquests plafons es fa balanç de les actuacions executades per uns 80 municipis de les comarques de Girona fins a l’any 2020 segons els informes de seguiment municipals i també mostra exemples de les actuacions des del sector terciari i residencial.

Els materials que conformen la mostra estan elaborats per la Diputació de Girona i el Consell d’iniciatives locals per al medi ambient de les comarques de Girona. El Ripollès és la primera comarca que acull l’exposició, juntament amb el Gironès i el Baix Empordà. Després d’haver estat unes setmanes al consell comarcal, properament es traslladarà temporalment a equipaments públics de diversos municipis del Ripollès, abans que abandoni la comarca a l’octubre. Mentrestant, es pot veure a l’oficina d’atenció ciutadana del Consell Comarcal del Ripollès dins l’horari d’obertura al públic: de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 h.

 

EL PACTE DE LES ALCALDIES PER L’ENERGIA SOSTENIBLE I EL CLIMA

El Pacte de les alcaldies per l’energia sostenible i el clima recull el compromís dels municipis signants de reduir un 40% les emissions de CO2 abans del 2030. De fet, darrerament la UE ja recomana actualitzar el llindar al 55% i augmentar la resiliència del territori al canvi climàtic.

Aquests municipis també es comprometen a millorar l’eficiència energètica i utilitzar fonts d’energia renovable en els seus territoris.