El ‘Ripollès 5 Sentits’ torna amb propostes a Vallfogona, Queralbs, Ogassa, Sant Pau i Vilallonga

10 d'agost de 2021

El Consell Comarcal del Ripollès vol contribuir a prendre consciència de la qualitat, el talent, l’atractiu i el potencial del nostre territori entre els mateixos habitants i també entre els visitants. En aquest context i vist l’èxit de la primera edició, celebrada l’estiu passat, i amb el suport de la Diputació de Girona, enguany torna el cicle ‘Ripollès 5 Sentits’. Es tracta un cicle d’esdeveniments que combina la divulgació del patrimoni romànic del Ripollès, la promoció del talent vinculat a l’Escola comarcal de música del Ripollès i la producció agroalimentària local.

El president, Joaquim Colomer, s’ha mostrat satisfet que aquest projecte tingui continuïtat un any més. És un projecte cultural que considera que “va més enllà de la cultura; és un projecte de territori que posa en valor moltes de les coses que té la nostra comarca”. Així, ha posat de manifest que està pensat sobretot per als ripollesos i ripolleses com a destinataris, perquè redescobreixin el territori, la gastronomia i la cultura del Ripollès alhora que es potencien els municipis més petits.

A la presentació també hi ha participat el vicepresident de la Diputació de Girona Albert Piñeira. El també diputat de Cultura s’ha mostrat satisfet per l’aposta del Consell Comarcal del Ripollès per la cultura recordant com l’any passat, mentre se suspenien la majoria d’esdeveniments, al Ripollès s’impulsava aquest projecte nou. “Una aposta valenta”, assegura. També ha felicitat el consell ripollès per donar-li continuïtat. Piñeira, en definitiva, ha aplaudit aquest projecte pel fet de ser una iniciativa que dinamitza econòmicament el territori i el projecta turísticament. Així mateix també ha aplaudit la feina que es fa amb l’Escola comarcal de música del Ripollès en uns temps que ha qualificat com a difícils i l’esforç que s’ha fet per recuperar, enguany, la Gala literària del Ripollès.

 

5 SENTITS, 5 CITES

El cicle d’esdeveniments ‘Ripollès 5 Sentits’ es compon de cinc cites en què s’apel·len els cinc sentits a partir de diferents actius del Ripollès. A cada cita s’estimula la vista i el tacte amb un activitat de descoberta del municipi; s’afinarà l’oïda i es posarà la pell de gallina als assistents amb actuacions musicals en indrets especials del patrimoni arquitectònic de la mà de grups musicals combinant professors, exprofessors, alumnes i exalumnes de l’Escola comarcal de música del Ripollès, alguns dels quals tenen una trajectòria consolidada o bé la comencen; i per acabar, se’ls convidarà a deixar-se guiar pel gust i l’olfacte amb la degustació de productes del Ripollès. Aquestes activitats seran completament gratuïtes.

La programació del ‘Ripollès 5 sentits’ es durà a terme els dies i llocs següents:

  • 14 d’agost, a la plaça medieval de Vallfogona
  • 21 d’agost, a Sant Jaume de Queralbs
  • 22 d’agost, a Santa Bàrbara d’Ogassa
  • 28 d’agost a Sant Pau Vell, afores de Sant Pau
  • 4 de setembre, Sant Martí de Vilallonga

El programa complet es pot consultar a www.Ripolles.cat/5sentits

 

RESERVAR PLAÇA POT TENIR PREMI

Per dur a terme Ripollès 5 sentits, evidentment, es prendran totes les mesures que el moment requereix, amb distància de seguretat entre persones de diferents nuclis familiars i aforaments limitats segons el que dicti el Pla territorial de protecció civil de Catalunya (Procicat). És per això que és imprescindible reservar plaça per correu electrònic a oac@ripolles.cat o per telèfon al 972 70 32 11. Tot i així, atesa l’alta demanda per participar a l’esdeveniment, en cas d’arribar tard la reserva perd la validesa. Tot seguit, es passarà admetre les persones que hagin quedat en llista d’espera i, a continuació, les que hagin vingut sense reserva.

Totes les persones que hagin fet reserva entraran al sorteig d’un lot de productes agroalimentaris locals. El sorteig es farà cada dia després del concert.

Una altra novetat d’enguany al Ripollès 5 Sentits és que es podran adquirir productes agroalimentaris de la marca Producte del Ripollès. Serà en una paradeta habilitada al mateix indret on es farà la degustació gastronòmica.

L’organització d’aquesta programació d’esdeveniments ha estat possible gràcies  al suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de l’Associació Producte del Ripollès, l’Escola comarcal de Música del Ripollès, Valls catalanes del Tec i del Ter i els ajuntaments dels municipis on es duen a terme les activitats.

 

Amb el suport de:

Compartiu-ho amb: