El Consell Comarcal del Ripollès fa un balanç molt satisfactori del festival ‘Ripollès 5 Sentits’

10 de setembre de 2021

Divulgar el patrimoni i la història del nostre territori, promocionar el talent vinculat a l’Escola comarcal de música del Ripollès i donar a conèixer els productes agroalimentaris de qualitat de la comarca. Aquests han estat els objectius del festival Ripollès 5 Sentits, que aquest estiu ha arribat a la segona edició. El Consell Comarcal del Ripollès fa una bona valoració d’un certamen que té la continuïtat assegurada i avança cap a la consolidació. Es tracta d’un esdeveniment que s’ha dut a terme amb el suport de la Diputació de Girona.

Aquest conjunt d’esdeveniments nascut l’any passat, en plena pandèmia, s’ha desenvolupat seguint totes les mesures sanitàries, amb grups reduïts per a les visites guiades, amb la reducció de l’aforament dels recintes al 70 % i reserva prèvia de places, tot i ser completament gratuït. Amb tot, han estat prop de 300 les persones que han gaudit de les activitats de descoberta i els concerts programats, a més de les degustacions de productes gastronòmics variats, representatius de tota la comarca, que s’han servit en capsetes individuals per a cada participant. Tots ells, sota el segell de garantia Producte del Ripollès. La participació ha estat força repartida entre veïns dels mateixos municipis, de la resta de la comarca i també estiuejants.

Enguany el Ripollès 5 Sentits ha passat per la plaça de la vila, de Vallfogona de Ripollès; l’església de Sant Jaume, de Queralbs; l’església de Santa Bàrbara, d’Ogassa; l’església nova de Sant Pau de Segúries i l’església de Sant Martí, de Vilallonga de Ter. En aquestes localitzacions emblemàtiques s’ha pogut gaudir dels concerts de The Rusties Blues Band, Marina Prat Duo, Cristina Espinosa i Joan Vergés, Pau Brigada Trio, Arnau Morell i Ferran Jaumira Duo i de Toni Ortega. Com sempre, l’actuació ha acabat amb la degustació i, en aquesta ocasió, com a novetat, amb un sorteig d’un lot gastronòmic de Producte del Ripollès.

 

MÉS ENLLÀ DE LA CULTURA

El festival Ripollès 5 Sentits neix de la voluntat de fer créixer la consciència de la qualitat, el talent, l’atractiu i el potencial del nostre territori entre els mateixos habitants i també entre els visitants. És per això que es tracta d’un projecte que va més enllà de la cultura i busca fer comarca, dinamitzar-la i projectar-la turísticament.

L’organització d’aquesta programació d’esdeveniments ha estat possible gràcies  al suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de l’associació Producte del Ripollès, l’Escola comarcal de Música del Ripollès, Valls catalanes del Tec i del Ter i els ajuntaments dels municipis on s’han dut a terme les activitats.

 

Amb el suport de:

Compartiu-ho amb: