L’Escola comarcal de música del Ripollès presenta el nou curs i recupera les classes de cant, conjunt musical i de 6 anys

17 de setembre de 2021

“Des del Consell Comarcal del Ripollès estem molt contents i orgullosos de tenir una escola de música amb aquesta envergadura, aquesta qualitat i aquesta oferta formativa”. Així s’ha manifestat el president, Joaquim Colomer, en la presentació del curs 21-22 del centre públic comarcal. Colomer ha agraït l’esforç de la direcció i l’equip docent per mantenir el rendiment de l’escola des de l’inici de la pandèmia de la covid-19. “Us dono les gràcies de tot cor perquè això vol dir que estimeu la cultura i la cultura és un pal de paller del nostre país”, ha sentenciat. De la seva banda, el director de l’escola, Jordi Pau, ha explicat les dificultats que ha representat adaptar les dinàmiques i ha agraït la paciència i la fidelitat de les famílies.

Actualment, l’escola està immersa en el procés de matriculació dels alumnes per al curs vinent. Pau ha detallat que “hi ha molta gent interessada” i que el ritme és bo. Amb això, augura que enguany se superarà la xifra dels 240 inscrits amb què es va tancar el curs passat. Aquí hi pot contribuir el fet que enguany es recupera l’assignatura de cant, que no es podia fer ateses les restriccions anticovid i que han despertat molt interès. Unes altres classes que tornen són les de conjunt instrumental, amb grups adolescents a Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Ribes de Freser, i un d’adults a Ripoll.

El director també ha remarcat la importància que enguany es recuperin les classes de nens de sis anys, “que havien quedat a zero i que són importants perquè l’escola tingui una base ferma”, amb alumnes que any rere any continuïn apuntant-s’hi. Un altre objectiu per aquest curs de l’Escola comarcal de música del Ripollès és tornar a fer recitals fora de les dependències que té a Campdevànol, Ribes de Freser, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses.

 

ALUMNES DEL BISAURA

Tota la informació sobre la matrícula i els cursos que s’ofereixen es pot trobar al web de l’Escola comarcal de música del Ripollès: ripolles.cat/escolamusica.

Tenint quatre seus, l’escola té la capacitat per assumir més alumnes. Al seu torn, això contribuiria a seguir consolidant l’oferta formativa i també a ampliar-la. Si bé ja fa anys que té algun alumne provinent de poblacions del Bisaura, des del Consell Comarcal del Ripollès es creu que aquest territori que anteriorment havia format part del Ripollès pot beneficiar-se de les possibilitats i la qualitat de l’escola ripollesa. En aquest sentit, el president ha explicat que els darrers mesos s’han fet contactes amb ajuntaments com el de Sant Quirze de Besora per donar-hi a conèixer l’Escola comarcal de música del Ripollès i establir-hi col·laboracions.

 

BONIFICACIONS EN LA MATRÍCULA I LES QUOTES

Joaquim Colomer anima la població en general a matricular-se a les classes de l’escola, que són per a totes les edats. A més, ha explicat que hi ha bonificacions que poden resultar atractives en casuístiques determinades. D’una banda, banda hi ha una bonificació per qüestions de renda familiar que permet obtenir una rebaixa del 50 % tant del preu de la matrícula com de la quota mensual. De l’altra, hi ha un sistema de bonificacions pera famílies amb més d’un membre inscrit. El descompte s’aplica sobre la quota i és del 5 % si hi ha dos inscrits de la mateixa família i del 10 % si en són tres o més.

L’Escola comarcal de música del Ripollès va néixer l’any 2005 amb el propòsit que el Ripollès tingués una ensenyança musical de qualitat. La seva oferta va des dels cursos més bàsics fins al grau professional i està oberta a totes les edats, incloent-hi els adults. Tot plegat, s’estructura de forma acurada per donar la millor atenció a tots els perfils. A més dels cursos reglats, també s’ofereixen classes d’instruments, formacions per a conjunts instrumentals i tallerets. El centre es finança amb les taxes que satisfan els alumnes i les aportacions dels ajuntaments i del consell comarcal.

Les seus de l’escola estan perfectament adaptades a les restriccions per prevenir contagis de la covid-19. Així, i per exemple, a la seu de Ripoll s’hi han habilitat zones d’entrada i de sortida, amb un passadís amb carrils per a cada sentit del pas. Les aules es ventilen durant cinc minuts entre classe i classe. L’ús de màscara és obligat en tot moment excepte en les classes d’instrument de vent i de cant, en què s’han habilitat mampares de metacrilat i s’augmenta la distància social. També hi ha la disposició dels usuaris diversos punts amb gel desinfectant.

Compartiu-ho amb: