El consell comarcal organitza un cicle de jornades de treball sobre sostenibilitat per a empreses turístiques del Ripollès

15 de novembre de 2021

logo-feder-gencat

Amb l’objectiu de millorar l’acollida dels visitants i fer créixer el potencial del Ripollès com a destinació turística de natura, el Consell Comarcal del Ripollès organitza el cicle de jornades “Treballem la sostenibilitat a les empreses turístiques de la destinació”. Es tracta d’una actuació en el marc del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès, finançat amb el Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrat pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

El president, Joaquim Colomer, ha explicat que aquestes jornades són una eina que ofereix el consell comarcal al sector turístic per seguir perfeccionant la seva manera de treballar i perquè segueixi guanyant en excel·lència. Amb les sessions, tal com ha explicat, es vol donar recorregut al treball amb indicadors i al suport al teixit empresarial turístic de tota la comarca. De la seva banda, el conseller comarcal de Turisme, Xavier Guitart, ha augurat que “seran una gran experiència i serviran per fomentar i per intentar que les empreses siguin més sostenibles i poder fer un turisme més atractiu per a tota la comarca”.

Colomer ha explicat que la primera jornada serà el 14 de desembre a Camprodon i tractarà sobre com treballar la sostenibilitat per crear experiències adreçades al visitant de proximitat. Es farà de les deu del matí fins a dos quarts d’una de la tarda, a l’espai cultural de Cal Marquès. La resta de sessions es faran al llarg del primer semestre del 2022 a Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll. Els temes d’aquestes tres seran, respectivament, la comunicació de la sostenibilitat, les certificacions de la sostenibilitat i el turisme sostenible pel que fa als rius. Les inscripcions per a la primera sessió ja es poden fer per correu electrònic a turisme@ripolles.cat. Hi ha de temps fins al 7 de desembre. A part de seguir-se presencialment també es podran veure per internet, per bé que la inscripció és igualment necessària.

 

XARXA D’ESPAIS DE CONTACTE AMB EL RIU TER

Aquesta acció és només una d’entre totes les que es duen a terme dins del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès. Es tracta d’un pla promogut pel Consell Comarcal del Ripollès que preveu dur a terme millores en espais naturals urbans a l’entorn del riu Ter, conjuntament amb els ajuntaments que han volgut sumar-s’hi: Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. L’objectiu és adaptar lleres del riu i camins fluvials perquè esdevinguin nous atractius turístics i seguir fent créixer les potencialitats del Ripollès com a destinació de turisme de natura. Sempre, apostant per un model respectuós amb l’entorn, sota criteris de sostenibilitat.

Globalment, el projecte suma un import d’1.638.423,10 euros (IVA inclòs). El 50 % està finançat amb una subvenció del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrada pel departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

 

Cartell jornada de sostenibilitat per a empreses turístiques del Ripollès del 14 de desembre del 2021 a les 10 h a Camprodon

 

Ripollès Turisme
Compartiu-ho amb: