El Consell Comarcal del Ripollès organitza visites a la depuradora de Ripoll i Campdevànol i a la planta de transferència de residus

18 de novembre de 2021

El Consell Comarcal del Ripollès, al costat dels ajuntaments i l’Agència de residus de Catalunya, esmerça molts recursos per augmentar la quota de recollida selectiva amb la voluntat d’augmentar el reciclatge i aconseguir un Ripollès més net. Juntament amb això, també vol fer molt èmfasi en la necessitat d’actuar en origen i reduir la generació de residus. És per aquest motiu que, com cada any, la corporació s’adhereix a la commemoració de la Setmana europea de la prevenció de residus, que organitza el món local i regional de la Unió Europea, amb el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea.

Aquest cicle d’activitats organitzades arreu del continent busca donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria, fomentar accions sostenibles per reduir els residus, fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus.

VISITES GUIADES AMB PLACES LIMITADES I TRANSPORT GRATUÏT

Enguany, per contribuir a conscienciar la població, el Consell Comarcal del Ripollès vol fer més visible als ulls de la ciutadania la gran quantitat de residus que generem al dia a dia. És per això que ha organitzat una visita guiada a l’estació depuradora d’aigües residuals de Ripoll-Campdevànol (carretera C-17, km 103, Ripoll) pel dia 24 de novembre a les 11 h, i una altra visita, també guiada, a la Planta de transferència de residus del Ripollès (polígon Els Pintors, Ripoll), el 25 de novembre a les 11 h. Les visites permetran entendre el funcionament d’aquests equipaments comarcals i aprendre què es pot fer per estalviar recursos i reduir-ne l’ús.

CAL RESERVAR PLAÇA

Les places per a les visites són limitades i inclouen el transport amb autocar des de l’estació d’autobusos de Ripoll (carrer del Progrés). Per participar-hi, cal fer reserva al Consell Comarcal del Ripollès, ja sigui presencialment, al telèfon 972 70 32 11 o per correu electrònic a oac@ripolles.cat.

Compartiu-ho amb: