El Consell Comarcal del Ripollès presenta la Memòria del 2020, on es detallen les grans xifres de l’activitat de la corporació

9 de desembre de 2021

Per primera vegada, el Consell Comarcal del Ripollès presenta públicament un compendi de tota l’activitat anual que ha desenvolupat la corporació. Es tracta de la Memòria del 2020. El president, Joaquim Colomer, ha subratllat que poder presentar per primera vegada aquest document és motiu d’il·lusió. La voluntat, tal com ha explicat, és que d’ara endavant sigui una tradició en clau de transparència editar anualment la memòria i fer-ho més aviat en el calendari, cosa que en aquesta primera ocasió no ha estat possible.

Colomer ha detallat que aquest document recull les grans xifres de tota l’activitat del Consell Comarcal del Ripollès, àrea per àrea i servei per servei, comparades amb les del 2019. El president ha aprofitat l’avinentesa per agrair la feina de totes les persones que, dia a dia, la fan possible.

La situació de pandèmia global es percep en diversos àmbits de treball del consell comarcal, segons el president. Un exemple que ha posat és el dels certificats d’identitat digital, l’emissió dels quals s’ha multiplicat per tres. En aquest sentit ha posat en valor el fet que la corporació ripollesa oferís aquest servei malgrat la pandèmia a diferència d’altres consells comarcals del voltant. D’aquesta manera, el Ripollès va acabar donant resposta a habitants d’altres comarques que necessitaven imperativament aquests certificats per fer gestions com sol·licitar ajuts relacionats amb l’estat d’alarma.

 

 DE 18.000 A 120.000 ÀPATS SERVITS

Una altra qüestió rellevant que recull la memòria del 2020 del Consell Comarcal del Ripollès és tot el que va comportar l’assumpció del servei de menjador escolar de tots els centres educatius públics de la comarca. Es va passar de gestionar sis menjadors a onze, cosa que va implicar passar de 157 a 1.271 usuaris i de 17.773 àpats servits a 119.560; aproximadament gairebé sis vegades més.

A la memòria també es perceben dades negatives, com la suspensió del servei De festa amb bus, que el 2019 havia registrat 1.499 usuaris, o la reducció del nombre de tardes joves, que va passar de 96 a 54. Per contra, a l’estiu, Joventut del Ripollès va fer un esforç extra i va augmentar el nombre d’activitats de lleure.

Una altra xifra destacada és l’augment de pràcticament dos punts percentuals de la recollida selectiva de residus i la reducció remarcable de la fracció de rebuig generada. Per contra, es veu com la generació de residus consistents en envasos ha anat a l’alça.

 

LA MEMÒRIA, CONSULTABLE EN LÍNIA

La Memòria del 2020 del Consell Comarcal del Ripollès posa el focus sobre els Objectius de desenvolupament sostenible (ODS). De fet, s’especifica en quins àmbits treballa cada àrea de la corporació. És per això que, en coherència amb els objectius i per reduir l’impacte ambiental que pugui generar aquest document, s’ha decidit no imprimir-ne exemplars. La publicació, per tant, es pot consultar en línia clicant aquí.

Compartiu-ho amb: