El consell comarcal engega a Camprodon un cicle de jornades de treball sobre sostenibilitat per a empreses turístiques del Ripollès

14 de desembre de 2021

logo-feder-gencat
Amb l’objectiu de millorar l’acollida dels visitants i fer créixer el potencial del Ripollès com a destinació turística de natura, el Consell Comarcal del Ripollès organitza el cicle de jornades “Treballem la sostenibilitat a les empreses turístiques de la destinació”. Es tracta d’una actuació en el marc del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès, finançat amb el Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrat pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. Camprodon ha acollit avui la primera sessió del cicle. S’ha titulat “Com treballar la sostenibilitat per crear experiències adreçades al visitant de proximitat”. El conseller comarcal de Turisme i alcalde de Camprodon, Xavier Guitart, ha agraït a tots els assistents la implicació que dediquen a l’impuls del turisme al Ripollès. A més, ha subratllat que “aquestes jornades reflecteixen com els sectors públic i privat volen treballar junts per al turisme”, un objectiu llargament perseguit i que qualifica de molt rellevant. Amb això, ha fet èmfasi en la necessitat d’apostar per “un turisme de qualitat, sostenible i respectuós amb el medi ambient” i que els fons FEDER dels quals es beneficia el Ripollès actualment hi contribueixen especialment. La jornada celebrada avui l’han conduïda Josep Capellà, Inma Ballbé i Anna Sans, de la consultoria DECABA, amb molt reconeixement en aquest àmbit. S’ha dividit en dos blocs, un d’obert al sector turístic en general, que s’ha desenvolupat al llarg del matí i s’ha retransmès en directe pel canal institucional de YouTube del consell comarcal, i un a porta tancada, a la tarda, de treball tècnic. Entre tot plegat s’ha aglutinat una trentena de participants. EL 2022, TRES SESSIONS MÉS Aquest cicle de jornades és una eina que ofereix el consell comarcal al sector turístic per seguir perfeccionant la seva manera de treballar i perquè segueixi guanyant en excel·lència. Amb aquestes sessions es vol donar recorregut al treball amb indicadors i al suport al teixit empresarial turístic de tota la comarca. Des de la corporació es considera que seran una gran experiència i serviran per fomentar i per intentar que les empreses siguin més sostenibles i puguin oferir productes encara més atractius. La resta de sessions es faran al llarg del primer semestre del 2022 a Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll. Els temes d’aquestes tres seran, respectivament, la comunicació de la sostenibilitat, les certificacions de la sostenibilitat i el turisme sostenible pel que fa als rius. XARXA D’ESPAIS DE CONTACTE AMB EL RIU TER Aquesta acció és només una d’entre totes les que es duen a terme dins del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès. Es tracta d’un pla promogut pel Consell Comarcal del Ripollès que preveu dur a terme millores en espais naturals urbans a l’entorn del riu Ter, conjuntament amb els ajuntaments que han volgut sumar-s’hi: Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. L’objectiu és adaptar lleres del riu i camins fluvials perquè esdevinguin nous atractius turístics i seguir fent créixer les potencialitats del Ripollès com a destinació de turisme de natura. Sempre, apostant per un model respectuós amb l’entorn, sota criteris de sostenibilitat. Globalment, el projecte suma un import d’1.638.423,10 euros (IVA inclòs). El 50 % està finançat amb una subvenció del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrada pel departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.
Ripollès Turisme

Compartiu-ho amb: