El Consell Comarcal del Ripollès participa a la prova pilot d’un nou sistema de protecció de l’Agència de ciberseguretat de Catalunya

17 de desembre de 2021

L’augment de l’eficàcia en la gestió i la tramitació i facilitar relació del ciutadà amb l’administració són un imperatiu per al Consell Comarcal del Ripollès. Això, al costat de l’avenç cap a un funcionament més sostenible, gràcies a l’eliminació de la tramitació amb paper. Malauradament, el desenvolupament dels sistemes telemàtics va acompanyat d’un augment dels ciberatacs i de vulneracions dels sistemes de protecció que ja han esdevingut convencionals. Per això, amb la voluntat de protegir encara més els interessos de la població, el Consell Comarcal del Ripollès ha cregut interessant adherir-se al pla Pilot Catalonia SOC, del Servei de ciberseguretat per a les administracions locals, de l’Agència de ciberseguretat de Catalunya. La institució ripollesa ha estat una de les dues, entre tots els consells comarcals, que ha estat inclosa en aquest projecte. Pel que fa a ajuntaments, també s’hi ha incorporat el de Sant Joan de les Abadesses.

Aquest servei persegueix millorar el nivell de ciberseguretat de les administracions locals de Catalunya i crear un model de referència al món, en aquest àmbit. També busca acompanyar i donar suport a les administracions locals per ser capaces de respondre les amenaces i incidents de seguretat principals. Tot plegat, acompanyat de la implementació d’una cultura de ciberseguretat en aquest àmbit. Juntament amb el Consell Comarcal del Ripollès, també es beneficien d’aquest servei en mode de proves el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. I, pel que fa a als ajuntaments, a més del de Sant Joan de les Abadesses hi ha els de Belianes (Urgell), Castelldefels (Baix Llobregat), Polinyà (Vallès Occidental), Reus (Baix Camp), Sant Celoni (Vallès Oriental) i Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès). Els primers assajos han començat a mitjan novembre i es posarà en ple funcionament a principi del 2022.

A tall d’exemple, aquest Servei de ciberseguretat ha de permetre augmentar encara més la protecció actual del Consell Comarcal del Ripollès davant de segrestos d’informació, robatoris de credencials, fuites de dades, explotacions de vulnerabilitats, infeccions amb programari maliciós, fraus electrònics o extorsions.

Compartiu-ho amb: