L’Univers Jove es prepara per la seva 8a edició

12 de gener de 2022

L’Univers Jove, fira de l’orientació del Ripollès, arribarà a la seva 8a edició el proper 15 de febrer de 2022.

Aquest any, es preveu recuperar el format presencial, sempre que no apareguin noves restriccions que ho impossibilitin. La presencialitat permet un tracte més proper per a l’alumnat, i l’Univers es converteix en  un espai on poder resoldre dubtes de primera mà i poder-se informar de diferents estudis.

Al llarg de tot el matí, l’alumnat de 4t d’ESO, cicles formatius i Batxillerat, principalment, podrà visitar més de 50 estands de centres del Ripollès i de fora de la comarca. Són centres que ofereixen estudis de formació professional, estudis universitaris o altres estudis professionalitzadors. En aquest espai podran resoldre dubtes sobre tota l’oferta acadèmica ofertada i les característiques específiques de cada centre.

A banda de la visita lliure, enguany també hi haurà un espai de xerrades. Aquest comptarà amb la col·laboració del SOAC (Servei d’Orientació d’Àmbit Comunitari) que oferirà xerrades d’orientació acadèmica i professional. De forma complementària a les xerrades, alguns dels centres realitzaran demostracions dels seus estudis per tal de poder ensenyar millor les característiques específiques dels ensenyaments i les seves sortides professionals.

L’Univers Jove compta novament amb la col·laboració dels Serveis Educatius del Ripollès i de l’Oficina de Treball de Ripoll, que també oferiran el seu servei d’orientació a totes les persones visitants.

Els dies previs a l’Univers Jove, l’equip de Joventut es desplaçarà als diferents centres educatius de la comarca a realitzar dinàmiques d’orientació acadèmica amb l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, i 1r i 2n de Batxillerat. Aquestes dinàmiques serviran per treballar aspectes claus de l’orientació educativa, i també, per preparar la visita a la fira amb l’objectiu de poder-la aprofitar al màxim.

En paral·lel a la fira presencial, l’Univers Jove compta amb una pàgina web on les i els joves hi poden trobar tota la informació necessària, tant de la fira i els estands que hi podran visitar, com aspectes claus d’informació acadèmica, un apartat de diferents recursos, experiències en els estudis de diferents persones joves de la comarca, un escape room dels centres educatius del Ripollès, i com a novetat d’aquest any, un espai de consultes online des d’on podran fer arribar qualsevol dubte que tinguin respecte al seu futur acadèmic i professional. Es tracta d’un nou servei permanent que ja està disponible a la pàgina web de l’Univers Jove i està pensat com a un canal més de contacte amb l’equip de joventut per poder resoldre dubtes.

L’Univers Jove està organitzat per Joventut del Ripollès amb la col·laboració del Consell Comarcal del Ripollès, Associació Leader Ripollès Ges-Bisaura, el programa Odisseu, l’Ajuntament de Ripoll, la Generalitat de Catalunya, el SOC, el SEPE i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea.

Compartiu-ho amb: