Sant Pau de Segúries acollirà una jornada tècnica sobre com comunicar el compromís amb la sostenibilitat turística

5 d'abril de 2022

logo-feder-gencat

Amb l’objectiu de millorar l’acollida dels visitants i fer créixer el potencial del Ripollès com a destinació turística de natura, el Ripollès Turisme organitza el cicle de jornades “Treballem la sostenibilitat a les empreses turístiques de la destinació”. Es tracta d’una actuació en el marc del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès, impulsat pel Consell Comarcal del Ripollès, finançat amb el Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) i administrat pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Després de la primera sessió del cicle, duta a terme el desembre passat a Camprodon, arriba la convocatòria següent. Serà sota el títol “Com comunicar als visitants el nostre compromís amb la sostenibilitat”. La jornada es durà a terme el 26 d’abril a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Pau de Segúries, des de les deu del matí fins a dos quarts d’una del migdia.

Aquesta activitat parteix de la idea que es va consolidant una tendència creixent en la sensibilització dels visitants pel que fa a la sostenibilitat. És per això que es genera la inquietud per saber què busca el visitant en termes de sostenibilitat i, per tant, per què s’ha de comunicar, com i per quins mitjans.

Aquestes qüestions les respondrà el Josep Capellà, de la consultoria DECABA Turisme i desenvolupament local, un referent en aquest àmbit de coneixement. A partir de casos pràctics, en aquesta sessió es veurà com bastir una estratègia de comunicació que doni valor al compromís amb la sostenibilitat, posicioni en aquest sentit els negocis i la destinació turística. Tot, per promoure accions en aquesta direcció.

INSCRIPCIONS

Per participar a la jornada sobre com comunicar als visitants el compromís amb la sostenibilitat és necessari inscriure-s’hi prèviament. Es pot fer enviant un correu electrònic a turisme@ripolles.cat. Hi ha temps fins al 22 d’abril.

Val a dir que la sessió també es podrà seguir en directe i en diferit a través del canal institucional de YouTube del Consell Comarcal del Ripollès.

Celebrada aquesta jornada del cicle, encara en restaran dues per fer. La propera serà el 17 de maig a Sant Joan de les Abadesses, i tractarà com posicionar els negocis amb estàndards de sostenibilitat. La següent i última es farà al Consell Comarcal del Ripollès el 7 de juny i es focalitzarà en el turisme sostenible als espais fluvials del Ripollès.

XARXA D’ESPAIS DE CONTACTE AMB EL RIU TER

Aquesta acció és només una d’entre totes les que es duen a terme dins del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès. Es tracta d’un pla promogut pel Consell Comarcal del Ripollès que preveu dur a terme millores en espais naturals urbans a l’entorn del riu Ter, conjuntament amb els ajuntaments que han volgut sumar-s’hi: Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. L’objectiu és adaptar lleres del riu i camins fluvials perquè esdevinguin nous atractius turístics i seguir fent créixer les potencialitats del Ripollès com a destinació de turisme de natura. Sempre, apostant per un model respectuós amb l’entorn, sota criteris de sostenibilitat.

Globalment, el projecte suma un import d’1.638.423,10 euros (IVA inclòs). El 50 % està finançat amb una subvenció del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrada pel departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Ripollès Turisme
Compartiu-ho amb: