140 obres opten als 31ns Premis literaris infantils i juvenils Joan Triadú

22 d'abril de 2022

Promoure la creació cultural entre infants i joves, donar-li difusió i homenatjar el llegat de la figura de l’activista cultural, pedagog i crític literari Joan Triadú. Amb aquests propòsits, el Consell Comarcal del Ripollès ha organitzat per 31è any consecutiu el certamen literari que porta el nom del ribetà il·lustre.

Enguany, la clàssica Gala literària del Ripollès, en què es lliuren els guardons, torna a les dates habituals prèvies a la pandèmia, pel volts de la diada de Sant Jordi, després que el 2020 se substituís per una roda de premsa i el 2021 se celebrés al juny, coincidint amb una millor situació pandèmica. Concretament, enguany serà dimecres vinent, 27 d’abril, a les sis de la tarda, a l’església de Sant Pere, a Ripoll. Aquest espai tan emblemàtic, bé cultural d’interès local, es vestirà de llarg per acollir un esdeveniment ben lluït o no hi faltarà un escenari decorat especialment per a l’ocasió on pujaran els tres premiats per modalitat (poesia i prosa) de cada categoria. A més, dos rapsodes aniran llegint les obres mereixedores dels primers premis, i músics de l’Escola comarcal de música del Ripollès aniran marcant el ritme de la vetllada.

En el lliurament de premis hi participaran, a més dels membres del jurat i els consellers comarcals, l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que enguany s’ha integrat al jurat, així com una persona molt vinculada a la família Triadú, Carles Duarte, director general de la Institució Cultural del CIC, de la qual fou director pedagògic Joan Triadú. L’acte acabarà, com s’havia fet sempre, amb un berenar popular per a tots els assistents.

140 OBRES PRESENTADES

Enguany, alumnes d’absolutament tots els centres educatius han participat als guardons i s’ha arribat a la xifra de 140, una xifra lleugerament superior a la dels darrers anys. Per categories, que segueixen prenent els noms de les muntanyes més altes del Ripollès, la distribució de participants és la següent: Taga 26, Balandrau 44, Bastiments 28, Torreneules 10 i Puigmal 32.

El jurat encarregat de fer el veredicte està format per representants de la comunitat educativa, del món cultural i també de la comunicació. Distribuïts per parelles, cada una avalua una categoria. Les obres participants podien tenir la temàtica lliure. Els treballs guanyadors d’aquesta 31a edició dels Premis literaris infantils i juvenils Joan Triadú es recopilaran en un llibre commemoratiu amb una tirada simbòlica de 120 exemplars.

La Gala literària del Ripollès és una iniciativa de les àrees de Presidència i de Cultura del Consell Comarcal del Ripollès, que s’esforcen perquè sigui un referent anual dins l’activitat cultural de la comarca. A més, s’organitza amb el suport de l’Ajuntament de Ripoll, la Diputació de Girona, el Consorci per a la normalització lingüística, Scolarest, Kàterings Torre del Coll, la Fundació MAP, Autocars Mir i Teisa.

Compartiu-ho amb: