Sant Pau de Segúries acull una jornada tècnica sobre com comunicar el compromís amb la sostenibilitat turística

26 d'abril de 2022

logo-feder-gencat

Amb l’objectiu de millorar l’acollida dels visitants i fer créixer el potencial del Ripollès com a destinació turística de natura, el Ripollès Turisme organitza el cicle de jornades “Treballem la sostenibilitat a les empreses turístiques de la destinació”. Es tracta d’una actuació en el marc del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès, impulsat pel Consell Comarcal del Ripollès, finançat amb el Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) i administrat pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Sant Pau de Segúries ha acollit avui la segona sessió del cicle. S’ha titulat “Com comunicar als visitants el nostre compromís amb la sostenibilitat”. La jornada l’ha obert el conseller comarcal de Turisme, Xavier Guitart, que ha destacat el potencial turístic de Sant Pau de Segúries. També ha subratllat la voluntat que aquestes jornades serveixin per treure partit del caràcter sostenible de l’oferta turística del Ripollès. De la seva banda, també ha intervingut l’alcaldessa de Sant Pau de Segúries, Dolors Cambras. En el seu cas, ha defensat la importància que té el projecte de la Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter per a un municipi amb atractius turístics basats sobretot en el patrimoni natural, com és Sant Pau.

La jornada celebrada avui partia de la idea que es va consolidant una tendència creixent en la sensibilització dels visitants pel que fa a la sostenibilitat. És per això que es genera la inquietud per saber què busca el visitant en termes de sostenibilitat i, per tant, per què s’ha de comunicar, com i per quins mitjans. Aquestes qüestions les han respost el Josep Capellà i Inma Ballbé, de la consultoria DECABA Turisme i desenvolupament local, un referent en aquest àmbit de coneixement. A partir de casos pràctics, s’ha vist com bastir una estratègia de comunicació que doni valor al compromís amb la sostenibilitat, posicioni en aquest sentit els negocis i la destinació turística. Tot, per promoure accions en aquesta direcció.

PROPERAMENT, DUES SESSIONS MÉS

Aquest cicle de jornades és una eina que ofereix el consell comarcal al sector turístic per seguir perfeccionant la seva manera de treballar i perquè segueixi guanyant en excel·lència. Amb aquestes sessions es vol donar recorregut al treball amb indicadors i al suport al teixit empresarial turístic de tota la comarca. Des de la corporació es considera que seran una gran experiència i serviran per fomentar i per intentar que les empreses siguin més sostenibles i puguin oferir productes encara més atractius.

La d’avui a Sant Pau ha sigut la segona sessió i encara en restaran dues per fer. La propera serà el 17 de maig a Sant Joan de les Abadesses, i tractarà com posicionar els negocis amb estàndards de sostenibilitat. La següent i última es farà al Consell Comarcal del Ripollès el 7 de juny i es focalitzarà en el turisme sostenible als espais fluvials del Ripollès.

XARXA D’ESPAIS DE CONTACTE AMB EL RIU TER

Aquest cicle és només una d’entre totes les accions que es duen a terme dins del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès. Es tracta d’un pla promogut pel Consell Comarcal del Ripollès que duu a terme millores en espais naturals urbans a l’entorn del riu Ter, conjuntament amb els ajuntaments que han volgut sumar-s’hi: Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. L’objectiu és adaptar lleres del riu i camins fluvials perquè esdevinguin nous atractius turístics i seguir fent créixer les potencialitats del Ripollès com a destinació de turisme de natura. Sempre, apostant per un model respectuós amb l’entorn, sota criteris de sostenibilitat.

Globalment, el projecte suma un import d’1.638.423,10 euros (IVA inclòs). El 50 % està finançat amb una subvenció del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrada pel departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Ripollès Turisme
Compartiu-ho amb: