El Consell Comarcal del Ripollès se suma al Let’s clean up Europe, de bracet amb el Club Excursionista Ripoll i el Consorci del Ter

29 d'abril de 2022

Amb la voluntat de contribuir a la conservació dels rius i del medi natural així com inculcar aquests valors a la població, el Consell Comarcal del Ripollès se sumarà al Let’s clean up day de la campanya Let’s clean up Europe. Es tracta d’una iniciativa que consisteix a fer una neteja d’un paratge natural gràcies a la suma d’esforços de voluntaris. L’activitat enguany s’organitza conjuntament amb el Club excursionista Ripoll i el Consorci del Ter, i el suport de l’Agència de residus de Catalunya, que coordina l’acció en clau nacional i facilita material com bosses, sacs i guants per fer la recollida.

En aquesta ocasió, la neteja es durà a terme dissabte 7 de maig, en el marc de la caminada popular prèvia a la Festa Major de Ripoll, que organitza el Club Excursionista Ripoll. D’una banda, els participants a la caminada aprofitaran el recorregut, fins a Campdevànol pel camí ral, per recollir la brossa que puguin trobar per aquells entorns. D’altra banda, els que ho prefereixin, podran contribuir a la neteja a les lleres del riu Ter, entre l’aiguabarreig amb el Freser i la zona de can Guetes. Per a totes dues opcions, el punt de trobada serà el centre cívic Eudald Graells, de Ripoll, a les nou del matí.

Per participar a l’activitat es recomana fer una inscripció prèvia, o bé trucant al telèfon 972 70 32 11 (de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 i dimarts, també de 16 a 19 h) o bé omplint aquest formulari:

📄 FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Les inscripcions permetran tenir una estimació del nombre de participants, però no és imprescindible fer-la. També es recomana als participants portar calçat còmode, gorra si fa sol i aigua per hidratar-se. En cas que hi vulguin prendre part menors d’edat, hauran d’anar acompanyats d’un adult. Tots els residus que es recullin es dipositaran en contenidors habilitats especialment per a l’activitat a l’exterior del centre cívic Eudald Graells, de Ripoll, i a la plaça coberta de Campdevànol. La quantitat de residus recollida es pesarà i es notificarà a l’Agència de residus de Catalunya perquè es quantifiqui globalment dins del Let’s clean up Europe.

LET’S CLEAN UP EUROPE

El Let’s clean up Europe és una acció que es duu a terme a tota la Unió Europe per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure la sensibilització a través de la recollida d’aquestes escombraries abocades il·legalment als boscos, platges o marges de rius. Les accions que es fan en aquesta campanya a tot el continent se centralitzen en els dies 6, 7 i 8 de maig. La resta d’activitats organitzades sota aquesta campanya al Ripollès i a la resta del país es poden consultar al web de l’Agència de residus de Catalunya: https://residus.gencat.cat.

Històricament, el Consell Comarcal del Ripollès ha anat participant en el Let’s clean up Europe. Per exemple, l’any passat ho va fer, a més del Consorci del Ter, juntament amb els alumnes de tercer d’educació secundària obligatòria de l’institut Abat Oliba, de Ripoll, que van fer l’activitat dins del treball de síntesi, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ripoll. En aquella ocasió es van retirar 260 kg de residus sumant tot allò recollit als terrenys en custòdia del Consorci del Ter al Ripollès, ubicats a la zona del Roig, a més dels espais fluvials de la font del Tòtil, can Guetes i la devesa del Pla.

Cartell Let's clean up day 2022
Compartiu-ho amb: