INICIA’T AL TEATRE

2 de maig de 2022

Ets jove i t’agrada el teatre o t’agradaria poder-te formar en aquesta matèria?

Si és així, segueix llegint….

Inicia’t al teatre és un nou projecte dissenyat per l’àrea de Joventut del Ripollès del Consell Comarcal del Ripollès amb el suport econòmic de la Diputació de Girona.

Es tracta d’un projecte comarcal de teatre dirigit a les persones joves que promou una aproximació al món del teatre realitzant uns tallers formatius d’aquesta disciplina que culminaran amb la realització d’un espectacle final davant del públic.

Aquest projecte permet que les persones joves pugueu adquirir noves tècniques i estratègies teatrals, o aprendre recursos d’interpretació, alhora que treballeu amb persones d’arreu de la comarca per tal de ser capaces de preparar un espectacle d’improshow. Gràcies al projecte, podreu conèixer també la realitat teatral de la comarca i si teniu ganes de seguir interpretant poder-vos vincular amb alguna de les companyies teatrals existents.


En què consisteix el projecte?

El projecte consisteix en la realització d’un taller formatiu de teatre al llarg de dues setmanes que culminarà amb un espectacle final.

Del 4 al 15 de juliol es realitzarà la formació teatral que permetrà adquirir les competències artístiques necessàries per participar en un improshow.  El dissabte 16 de juliol es durà a terme un espectacle final com a cloenda del curs.

Tant la formació com la coordinació de l’espectacle final aniran a càrrec d’un equip de professionals en matèria de teatre.

Qui hi pot participar?

El projecte d’Inicia’t al teatre va dirigit a totes les persones joves d’entre 13 i 25 anys (nascudes entre el 1997 i el 2009) que resideixin en algun municipi del Ripollès.

No és necessària una experiència prèvia en teatre per participar en la formació, l’únic requisit és el compromís d’assistir a totes les sessions i a l’espectacle final.


Quan i on es farà la formació i l’espectacle?

La formació es farà del 4 al 15 de juliol, aquesta anirà a càrrec de la Marina Prat i en Muisès Colinas.

Hi haurà 2 grups de formació:

Grup 1:  Dilluns i dimecres de 16h a 19h a Ripoll.

Grup 2: Dimarts i dijous de 16h a 19h a un municipi de la comarca (pendent de concretar).

El segon grup només s’obrirà si s’arriba a un mínim de persones inscrites. En funció de les persones inscrites es proposarà un municipi o un altre per dur a terme la formació.

L’espectacle es realitzarà el dissabte 16 de juliol en un dels municipis de la comarca (pendent de concretar).

La  formació i l’espectacle van lligats, és a dir, totes les persones joves que vulguin participar en el projecte s’han de comprometre en participar tant en les sessions formatives com en l’espectacle final.

Què es treballarà al llarg de la formació?

Aquesta formació teatral està pensada per preparar a les persones joves per a realitzar un espectacle d’Improshow.

L’Improshow és un espectacle/concurs a partir d’improvisacions teatrals on el públic és el jurat. Es creen diversos grups d’actors i actrius que competiran per ser les guanyadores de l’improshow.

Al llarg de la formació, es treballaran els següents aspectes:

  • La concentració i l’escolta
  • Les emocions
  • Creació de personatges
  • Recursos
  • Assaig general

Procés d’inscripció

La inscripció és totalment gratuïta.

Actualment el procés d’inscripció està tancat, però si t’interessa participar en el projecte pots contactar amb el servei de joventut.

Més informació

Per a qualsevol dubte o per demanar més informació podeu contactar amb nosaltres a través dels següents canals:

joventutcomarcal@ripolles.cat

655 43 75 48 (via WhatsApp o trucada)

Compartiu-ho amb: