El curs d’iniciació al teatre organitzat per Joventut del Consell Comarcal del Ripollès conclou amb un espectacle d’improvisació

18 de juliol de 2022

Apostar per la creació i la inquietud cultural entre els joves és l’objectiu amb el qual Joventut del Ripollès, del Consell Comarcal del Ripollès, ha organitzat la proposta Inicia’t al teatre. Es tracta d’un projecte amb el suport econòmic de la Diputació de Girona i la col·laboració dels ajuntaments de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, dirigit als joves, que promou una aproximació al món del teatre.

Inicia’t al teatre ha consistit en un seguit de tallers formatius impartits per professionals amb la finalitat que els participants adquirissin tècniques, estratègies i recursos d’interpretació en l’àmbit del teatre. Entre altres aspectes s’hi ha tocat la concentració i l’escolta, les emocions, la creació de personatges, els recursos i l’assaig general. Al costat d’aquesta vessant més tècnica, també hi havia el propòsit d’interrelacionar joves de diversos pobles del Ripollès. Aquests tallers s’han dut a terme entre el 4 i el 14 de juliol i han permès els participants, mitja dotzena, a preparar-se per a la fita final: l’execució d’un espectacle d’improvisació.

Aquesta representació final s’ha dut a terme aquest dissabte al vespre a l’Era d’en Serralta, a Sant Joan de les Abadesses, davant d’un públic d’una seixantena de persones. Els participants, organitzats en dos equips, han hagut d’interpretar situacions improvisades a partir pretextos proposats pel públic i escollits a l’atzar i organitzats per lloc, tema i gènere. Per exemple, una de les representacions s’havia d’ubicar a la Lluna, dins del gènere de l’acció i amb el títol “Qui s’ha menjat el meu flam”. Una altra s’ha ambientat dins d’un cotxe sota el títol “Han segrestat el meu hàmster” i el gènere havia de ser de terror. Finalment, la votació del títol ha donat la victòria d’una ronda a un dels equips mentre que l’altra, ha sigut per l’altre equip, de manera que tots dos han resultat vencedors de la vetllada. Com a premi, cadascun dels participants ha rebut una entrada per al festival Inspira, de Ripoll. Acabades les representacions, s’ha ofert un piscolabis a tots els assistents.

El públic de l’Era d’en Serralta ha quedat molt satisfer per l’espectacle, que ha resultat divertit, entretingut i imprevisible. De la mateixa manera, els participants al taller han vist satisfetes les expectatives. És per això que des del Consell Comarcal del Ripollès es fa una bona valoració d’aquest projecte.

Compartiu-ho amb: