El Consell Comarcal del Ripollès presenta la Memòria del 2021, on es detallen les grans xifres de l’activitat de la corporació

2 d'agost de 2022

El Consell Comarcal del Ripollès ha editat el compendi de tota l’activitat anual que ha desenvolupat la corporació durant el darrer exercici. Es tracta de la Memòria del 2021. El president, Joaquim Colomer, ha explicat que d’aquesta manera se segueix el fil iniciat l’any passat, d’editar aquest document. “Volem mostrar les grans xifres de l’activitat del 2021 de totes les àrees i serveis de la casa, des de la part més interna, com són Secretaria i Intervenció, fins a serveis més visibles com Medi ambient o Ensenyament”, ha detallat.

El president ha explicat que en aquesta memòria es noten els efectes de la pandèmia, en comparació al 2020. Aquell any, molts indicadors van quedar anormalment baixos arran de l’aturada de l’activitat pel confinament i la cessió o reconversió d’alguns serveis. En aquesta ocasió, hi ha xifres del 2021 que repunten. Colomer ha posat com a exemple l’escola de música, que ha sumat una setantena d’alumnes, o els serveis de joventut: es passa de 54 a 80 tardes joves; les dinàmiques als centres d’ensenyament gairebé es dupliquen i les notificacions d’activitats de lleure també gairebé es dupliquen.

Un altre bon baròmetre de l’activitat del consell són els registres d’entrada, que passen de 6.800 a 8.000. O les sortides, que passen de 3.800 a 5.800. També és rellevant veure que el pressupost inicial gestionat passa de 9,7 a 10,9 milions d’euros. I un indicador que “mostra la capacitat d’adaptació de l’estructura del consell comarcal davant la necessitat de tirar endavant nous projectes” són les modificacions de crèdit, que el 2021 van ascendir a 4,3 milions d’euros.

MÉS TRANSPARÈNCIA

Joaquim Colomer ha afirmat que aquesta memòria “és un exercici de transparència respecte l’acció de govern del consell comarcal”. Però a més, mostra com, en aquest aspecte, el grau de transparència creix tres punts i el consell comarcal supera el 91 %, segons les dades independents facilitades pel Consorci administració oberta de Catalunya. Així, Colomer apunta que amb aquesta memòria, la intenció és “que tothom pugui conèixer millor el Consell Comarcal del Ripollès per dins, tothom pugui fer-hi aportacions i així junts anem perseguint la millora i l’excel·lència”.

Repassant més dades que es reflecteixen en aquesta memòria del 2021, el president ha indicat que el percentatge de recollida selectiva va creixent i el 2021 ascendia pràcticament dos punts percentuals. Tot i així, preocupa veure que cada cop es generen més residus: els quilos d’escombraries per habitant i dia pugen cinc centèsimes. Això vol dir que, de mitjana, cada ripollès va llençar cinquanta grams més d’escombraries cada dia.

A la memòria també s’hi recullen xifres com l’impacte de la promoció turística. Amb el projecte L’experiència dels Pirineus més autèntics s’han aconseguit 62 milions de persones d’audiència total amb les diverses accions publicitàries.

LA MEMÒRIA, CONSULTABLE EN LÍNIA

La Memòria del 2021 del Consell Comarcal del Ripollès posa el focus sobre els Objectius de desenvolupament sostenible (ODS). De fet, s’especifica en quins àmbits treballa cada àrea de la corporació. És per això que, en coherència amb els objectius i per reduir l’impacte ambiental que pugui generar aquest document, s’ha decidit no imprimir-ne exemplars. La publicació, per tant, es pot consultar en línia a https://Ripolles.cat/memoria.

Compartiu-ho amb: