Arriba la 4a edició del Ripollès discovery walking, amb 12 activitats variades relacionades amb el senderisme

21 de setembre de 2022

En el marc de la promoció que es fa des de Ripollès Turisme, l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, juntament amb la Xarxa de Senders Itinerànnia ha organitzat una nova edició del Ripollès discovery walking, una acció per donar a conèixer la comarca a través d’excursions guiades a la natura. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Festival de senderisme dels Pirineus, un projecte de cooperació territorial nascut en l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran i que celebra ja la seva setena edició. Les comarques que formem part de la xarxa de senders Itinerànnia (Ripollès-Garrotxa-Alt Empordà) formaran part d’aquesta iniciativa per quart any consecutiu. El Ripollès discovery walking es durà a terme els dies 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, i el conseller comarcal de Turisme, Xavier Guitart, han presentat aquesta edició davant l’església de Sant Martí d’Ogassa, punt de partida d’una de les activitats del programa. Colomer ha destacat la importància d’aquest esdeveniment per seguir posicionant el Ripollès com una destinació excel·lent per gaudir de la natura fent excursions, alhora que el visitant podrà gaudir de la petjada d’una cultura mil·lenària i un patrimoni d’una àmplia diversitat.

De la seva banda, Guitart, ha detallat que hi ha dotze activitats distribuïdes per tota la comarca de diferents nivells de dificultat perquè tothom hi tingui cabuda: circuits d’orientació. Entre elles, excursions de vertigen, marxa nòrdica, ascensió a cims, per boscos i corriols, al costat de gorgs i salts d’aigua, per observar la flora i la fauna de la zona, per conèixer el patrimoni militar, per gaudir de l’espectacle sonor de la brama del cérvol, etcètera. Entre totes les activitats se suma un total de 243 places disponibles.

Participar al festival de senderisme és una oportunitat excel·lent per gaudir de la muntanya a un altre ritme, acompanyats de guies interpretadors locals que estimen el territori i que ens aniran descobrint el patrimoni natural i cultural del Ripollès. I tot això, amb l’atractiu que hi afegeix l’esclat de la tardor i els colors daurats que comencen a adquirir els paisatges.

EL PACK DEL SENDERISTA

Cadascuna de les activitats del Ripollès discovery walking té un preu d’inscripció variable. En tot cas, però, s’hi inclou el kit del senderista, que enguany està format per una motxilla, una ampolla d’alumini, mostres de Producte del Ripollès, el passaport dels festivals i l’adhesiu corresponent al Ripollès, fullets promocionals i un codi QR per respondre una enquesta de satisfacció.

Paral·lelament, el passaport dels festivals, un cop omplert amb els adhesius, permet participar en un sorteig. Entre els premis hi ha un GPS, una motxilla tècnica i uns bastons telescòpics.

Tota la informació de les activitats del Ripollès discovery walking està disponible al web www.ripollesdiscoverywalking.cat. Allà mateix es poden adquirir els tiquets per a totes les activitats.

Compartiu-ho amb: