El Consell Comarcal del Ripollès executa les obres d’adequació dels jardins de Can Vinke, de Camprodon

23 de setembre de 2022

logo-feder-gencat

Redescobrir un nou espai emmarcat en el patrimoni. Amb aquestes paraules defineix el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, el propòsit de les obres de consolidació i adequació per a la visita dels jardins de Can Vincke, de Camprodon. Es tracta d’una acció en el marc del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès, promogut pel Consell Comarcal del Ripollès, cofinançat amb el Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) i administrat pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya (PO FEDER Catalunya 2014-2020).

Colomer ha visitat aquestes obres, que han començat recentment, amb el conseller comarcal de Turisme i alcalde de Camprodon, Xavier Guitart. Colomer subratlla que aquesta actuació busca “donar valor a tot aquest patrimoni”; un espai que ha qualificat de familiar i que té unes vistes fantàstiques de tota la vall.

Guitart destaca la importància històrica d’aquest indret, on s’erigia l’antic castell de Sant Nicolau, del qual s’han trobat les muralles, que estaven “soterrades a molts metres de profunditat i això n’ha entorpit la rehabilitació”. De fet, el conseller detalla que durant l’excavació s’han fet troballes arqueològiques “molt importants”, per part de la Diputació de Girona. Guitart també explica que el propietari anterior d’aquests terrenys, d’origen alemany, els va convertir en un jardí botànic, amb mostres de plantes d’arreu del món, una part de les quals es recuperarà.

Les obres dels jardins, que es podran visitar lliurement, estaran llestes el novembre. A més de la consolidació i l’adequació per a la visita inclouen el disseny de dos itineraris. Un per ascendir-hi i un altre que, des de la base del turó, conduirà cap al Pont Nou. El cost d’adjudicació de les obres ha sigut de 181.493,95 euros, IVA inclòs.

XARXA D’ESPAIS DE CONTACTE AMB EL RIU TER

Les obres d’adequació i millora dels jardins de Can Vincke són només una d’entre totes les accions que es duen a terme dins del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès. Es tracta d’un pla promogut pel Consell Comarcal del Ripollès que duu a terme millores en espais naturals urbans a l’entorn del riu Ter, conjuntament amb els ajuntaments que han volgut sumar-s’hi: Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. L’objectiu és adaptar els espais de contacte amb el riu Ter perquè esdevinguin nous atractius turístics i seguir fent créixer les potencialitats del Ripollès com a destinació de turisme de natura. Sempre, apostant per un model respectuós amb l’entorn, sota criteris de sostenibilitat.

Globalment, el projecte suma un import d’1.638.423,10 euros (IVA inclòs). El 50 % està finançat amb una subvenció del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrada pel departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Compartiu-ho amb: