L’Escola comarcal de música del Ripollès prepara l’inici de curs amb la previsió de tornar a les xifres d’alumnes prepandèmiques

29 de setembre de 2022

“Un referent a la comarca”. Així ha definit el president, Joaquim Colomer, allò que representa l’Escola comarcal de música del Ripollès, en el sentit que és un centre del qual han sortit músics de gran volada del panorama musical nacional. Així mateix, ha posat en valor el fet que el Ripollès és una de les molt poques comarques del nostre entorn que tenen una escola d’àmbit comarcal. Per aquests i altres motius que ha desgranat, Colomer vol animar tothom a inscriure’s a les classes que ofereix i que començaran la setmana vinent. Així mateix, ha situat les previsions d’inscrits per sobre de les 300.

El director de l’escola, Jordi Pau, ha explicat que el curs passat ja es van superar les previsions, tenint en compte que es calculava arribar a 260 i finalment en van ser prop de 290. I és que, malgrat que dilluns vinent comenci el curs, els alumnes també s’hi poden matricular a posteriori. Pau destaca l’esforç que s’ha fet per mantenir l’escola en el marc de la pandèmia: “L’escola és valenta i hi ha un gruix considerable de nens”. D’aquesta manera, s’espera que això representi un planter d’alumnes que vagin avançant de curs any rere any i hi romanguin.

TORNAR CONSOLIDAR LA CORAL I EL CONJUNT INSTRUMENTAL

L’oferta formativa d’aquest curs 22-23 abraça els àmbits del llenguatge musical, la teoria de la música i l’harmonia clàssica i moderna. També s’ofereixen tallerets i classes de conjunt instrumental. Pel que fa als instruments, enguany hi haurà piano, guitarra, bateria, violí, flauta, baix elèctric, percussió, saxo, clarinet i acordió, a més del cant, recuperat l’any passat havent sortit de la pandèmia. De fet, arran d’això es va poder recuperar la coral Adelaisa, que enguany es vol fer créixer encara més. De la mateixa manera, també es vol anar recuperant el conjunt instrumental. Les inscripcions es poden fer emprant els formularis disponibles al web Ripolles.cat/escolamusica, trucant al 972 70 06 38, escrivint a escolamusica@ripolles.cat o dirigint-se a l’escola.

Entre les novetats del curs 2022-2023 hi ha la continuïtat de la integració de les classes per a alumnes d’I-4 i I-5 dins l’horari escolar a l’Escola Joan Maragall, de Ripoll, i a l’Institut escola Mestre Andreu, de Sant Joan de les Abadesses. Es tracta d’una iniciativa que ja es va començar l’any passat a l’Escola Pirineu, de Campdevànol. Aquest servei s’ofereix amb tres professors, que es desplacen a les escoles.

Tant Joaquim Colomer com Jordi Pau han fet esment que l’escola no només acaba prestant servei als alumnes estrictament del Ripollès. Actualment ja n’hi ha alguns del Bisaura i és en aquest sentit que asseguren que les portes són obertes per a tothom dels territoris veïns que vulgui aprofitar l’oferta àmplia i de qualitat de l’Escola comarcal de música del Ripollès.

BONIFICACIONS EN LA MATRÍCULA I LES QUOTES

Joaquim Colomer també ha informat de les bonificacions que s’ofereixen, que poden resultar atractives en casuístiques determinades. D’una banda, hi ha una bonificació per qüestions de renda familiar que permet obtenir una rebaixa del 50 % tant del preu de la matrícula com de la quota mensual. De l’altra, hi ha un sistema de bonificacions pera famílies amb més d’un membre inscrit. El descompte s’aplica sobre la quota i és del 5 % si hi ha dos inscrits de la mateixa família i del 10 % si en són tres o més. Tot això, al marge del fet que els alumnes de 4 i 5 anys tenen les classes gratuïtes, gràcies a la contribució econòmica dels ajuntaments.

L’Escola comarcal de música del Ripollès va néixer l’any 2005 amb el propòsit que el Ripollès tingués una ensenyança musical de qualitat. La seva oferta va des dels cursos més bàsics fins al grau professional i està oberta a totes les edats, incloent-hi els adults. Tot plegat, s’estructura de forma acurada per donar la millor atenció a tots els perfils. A més dels cursos reglats, també s’ofereixen classes d’instruments, formacions per a conjunts instrumentals i tallerets. El centre es finança amb les taxes que satisfan els alumnes i les aportacions dels ajuntaments i del consell comarcal.

Compartiu-ho amb: