El Consell Comarcal del Ripollès i l’Ajuntament de Ripoll estrenen un mirador a l’aiguabarreig del Ter i el Freser

17 d'octubre de 2022

El projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter, impulsat pel Consell Comarcal del Ripollès, ha donat llum a la que és probablement l’obra més vistosa d’aquesta conjunt d’actuacions: un mirador suspès damunt del riu Ter, a l’alçada de l’aiguabarreig amb el Freser, a la zona de la devesa del Pla. Es tracta d’una execució duta a terme conjuntament amb l’Ajuntament de Ripoll i cofinançada amb el Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) i administrat pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya (PO FEDER Catalunya 2014-2020).

El president, Joaquim Colomer, l’ha inaugurat juntament amb l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, i els regidors Manoli Vega i Josep Isern. Colomer ha subratllat que es tracta d’”un punt molt emblemàtic per als habitants de Ripoll” però també per a tota la comarca, ja que en aquest indret és on conflueixen les dues valls que la conformen geogràficament. El president ha indicat que, a part d’aquest mirador rodó, el projecte ha inclòs la rehabilitació de la resta de miradors que hi ha al llarg de la devesa del Pla, en els quals s’ha substituït les baranes de fusta i també el terra, que ara és metàl·lic. L’actuació també ha recollit la instal·lació d’un aparcament per a bicicletes i d’un plafó explicatiu sobre la inundabilitat dels entorns del riu Ter al nucli de Ripoll. Tot plegat ha tingut un cost de d’adjudicació de 314.102,404 euros, IVA inclòs.

Jordi Munell, de la seva banda, ha remarcat la singularitat de tenir un aiguabarreig de “dos rius importants del Pirineu” i creu que la construcció d’aquest mirador li aporta valor. De la mateixa manera, ha recalcat que el mirador s’erigeix en un punt de “natura en estat pur al mig de Ripoll”, on es pot desconnectar i gaudir dels sons del riu, la fauna i la flora.  En aquest sentit, el batlle augura que aquest indret esdevindrà un lloc on els veïns i els visitants es faran fotos gaudint del paisatge. En definitiva, considera que es tracta d’un element potencial per al turisme de natura que suma, en una comarca rica en atractius naturals.

XARXA D’ESPAIS DE CONTACTE AMB EL RIU TER

Aquest conjunt d’actuacions dutes a terme a Ripoll són només una d’entre totes les accions que es duen a terme dins del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès. Es tracta d’un pla promogut pel Consell Comarcal del Ripollès que duu a terme millores en espais naturals urbans a l’entorn del riu Ter, conjuntament amb els ajuntaments que han volgut sumar-s’hi: Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. L’objectiu és adaptar els espais de contacte amb el riu Ter perquè esdevinguin nous atractius turístics i seguir fent créixer les potencialitats del Ripollès com a destinació de turisme de natura. Sempre, apostant per un model respectuós amb l’entorn, sota criteris de sostenibilitat.

Globalment, el projecte suma un import d’1.638.423,10 euros (IVA inclòs). El 50 % està finançat amb una subvenció del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrada pel departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Compartiu-ho amb: