El Consell Comarcal del Ripollès commemora els 40 anys de la constitució del Consell Comarcal de Muntanya del Ripollès

8 de març de 2023

El 9 de març de 1983 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei d’alta muntanya, fet que donà peu a la constitució del Consell Comarcal de Muntanya del Ripollès. L’actual Consell Comarcal del Ripollès ha volgut retre homenatge al quarantè aniversari d’aquella efemèride, atès que fou l’embrió de la institució d’avui.

Amb motiu d’aquest aniversari, el president, Joaquim Colomer, ha volgut fer una distinció a totes les persones que han presidit la institució des de llavors: Jaume Vila i Oliveda (1983-1988), Eudald Casadesús i Barceló (1988-1995), Mingo Pairó i Morera (1995-1997), Jaume Vilarrasa i Batchelli (1997-2003), Fina del Pozo i Álvarez (2003-2005), Miquel Sitjar i Serra (2005-2007), Enric Pérez i Casas (2007-2011), Miquel Rovira i Comas (2011-2015), Joan Manso i Bosoms (2015-2018) i Eudald Picas i Mitjavila (2018-2019). La distinció ha consistit en un obsequi d’una petita figura commemorativa metàl·lica gravada amb el seu nom.

GALERIA DE PRESIDENTS

De la mateixa manera, Colomer ha lliurat a cadascun dels expresidents una fotografia de l’època en què varen presidir el consell. Tot seguit, cada president ha penjat la seva fotografia a una paret de la sala de plens, tot constituint una galeria fotogràfica perquè en quedi el record per a la posteritat.

Acabats aquests reconeixements, s’ha donat pas a una taula rodona on cadascun dels presidents ha pogut exposar els reptes i vivències personals del seu pas per la institució. Això, començant pels inicis, amb Jaume Vila encapçalant el Consell Comarcal de Muntanya del Ripollès, que explicava com, un cop escollit es va començar a bastir l’estructura de l’organisme amb la contractació de la primera administrativa, que avui encara treballa al Consell Comarcal del Ripollès. O, per exemple, Eudald Casadesús relatant la compra de l’edifici institucional actual. A partir d’aquí, cada president ha tingut ocasió de verbalitzar el creixement i consolidació de la institució.

Així mateix, tots els presidents s’han mostrat molt agraïts pel fet que el Consell Comarcal del Ripollès fes aquest reconeixement a tothom que ha fet possible els quaranta anys de la institució. També s’han mostrat satisfets pel fet que hi han pogut ser presents tots els presidents.

En una ronda final d’intervencions, els presidents han subratllat la importància de la pervivència del Consell Comarcal del Ripollès com a ens imprescindible per una comarca rural, poc poblada i ajuntaments de dimensions reduïdes.

L’acte ha acabat amb una fotografia conjunta de tots els protagonistes.

📺 Enregistrament de l’acte

Compartiu-ho amb: