El Consell Comarcal del Ripollès serà present a la Fira de les 40 hores amb un laberint divulgatiu sobre el reciclatge

21 de març de 2023

El Consell Comarcal del Ripollès segueix esforçant-se per posar el màxim de facilitats a la població perquè separi els residus a l’hora de llençar-los i així fomentar encara més el reciclatge. En aquesta qüestió incidirà l’estand que tindrà, un any més, a la Fira de les 40 hores, de Ripoll. Estarà ubicat a la zona de l’inici de l’avinguda del Tèxtil. Amb la presència de l’agent cívic de medi ambient del consell comarcal, a l’estand s’hi podran resoldre dubtes sobre aquesta tasca quotidiana i aprendre a perfeccionar la separació dels residus per així aconseguir augmentar encara més la quota de reciclatge, que és del 52 %, segons l’Agència de residus de Catalunya, i que se situa per sobre de la mitjana del país.

A l’estand, també s’hi lliuraran les anomenades bosses trio, que són de polipropilè resistent, reutilitzables i van en jocs de tres; una de groga per als envasos, una de blava per al paper i el cartró i una de verda per al vidre. Es tracta d’un element que cada any desperta molt interès entre els visitants. També hi haurà cubells per als residus orgànics; embuts amb rosca i filtre, molt útils per emmagatzemar l’oli de fregir en ampolles i portar-lo, posteriorment, als contenidors específics o a la deixalleria; i informació en forma de fullets i d’imants, entre altres.

LABERINT INFLABLE

Sens dubte, però, el més destacat de la presència del Consell Comarcal del Ripollès a la Fira de les 40 hores d’aquest any serà un laberint divulgatiu inflable sobre el reciclatge. La instal·lació, única al país, fa cent metres quadrats està envoltat de parets de dos metres d’alçada. S’ubicarà a l’espai entre els dos grans arbres de l’avinguda del Tèxtil.

Hi podrà accedir públic de totes les edats i l’objectiu serà aconseguir-ne sortir. Per fer-ho, caldrà que els participants sàpiguen a quina fracció de residus corresponen les deixalles que s’aniran trobant pel camí. D’aquesta manera, es busca augmentar la consciència dels ripollesos sobre la importància de reciclar, i fer-ho d’una manera lúdica i amena.

Compartiu-ho amb: