El consell comarcal reparteix, a la Fira de les 40 hores, 1.150 lots de bosses reutilitzables de reciclatge i desenes de cubells d’orgànica

27 de març de 2023

El Consell Comarcal del Ripollès segueix esforçant-se per posar el màxim de facilitats a la població perquè separi els residus a l’hora de llençar-los i així fomentar encara més el reciclatge i la sostenibilitat. En això ha incidit amb el seu estand de la Fira de les 40 hores, de Ripoll. Des d’allà s’ha divulgat els beneficis de la recollida selectiva i s’han repartit entre els visitants 1.150 jocs de les anomenades bosses trio, les tres bosses reutilitzables de color blau, verd i groc, per separar  còmodament a casa les fraccions de vidre, els envasos i paper i cartró. Això es tradueix en un total de 3.450 unitats.

El president, Joaquim Colomer, fa una molt bona valoració de la resposta de la ciutadania i confia que aquest esforç del consell serveixi per seguir millorant la proporció que representa la recollida selectiva en relació al conjunt dels residus generats al Ripollès. Una proporció que situa el Ripollès a l’onzena posició en reciclatge en comparació amb la resta de comarques, per sobre de la mitjana nacional.

Paral·lelament a les bosses, a l’estand també s’han entregat desenes de cubells marrons pensats per a la fracció orgànica, de diferents mides i formats, en funció de les necessitats de cada llar. A més, s’ha posat a la disposició de tothom fullets i imants amb informació sobre la separació de residus i com s’han de gestionar, ja sigui dipositant-los al contenidor corresponent o bé portant-los a la xarxa de deixalleries del Consell Comarcal del Ripollès.

ÈXIT DEL LABERINT INFLABLE DELS RESIDUS

Una altra acció que el Consell Comarcal del Ripollès ha dut a terme en aquesta edició de la fira ha estat la instal·lació d’un inflable de cent metres quadrats: el Laberint dels residus. Aquesta construcció temporal ha servit per convidar el públic de totes les edats a entrar-hi per resoldre l’enigma de com reciclar correctament un seguit de residus. Fer-ho bé donava pistes per poder sortir d’aquests passadissos entrelligats i franquejats per parets de dos metres d’alçada.

En total, pel laberint dels residus hi han passat 1.207 persones. El gran interès que ha despertat aquesta activitat, que era gratuïta, ha fet que s’hi acumulessin cues, sobretot dissabte a la tarda. Per tot plegat, també se’n fa una valoració molt satisfactòria.

Compartiu-ho amb: