Nominat als Premis d’arquitectura de Girona, el mirador de l’aiguabarreig del Ter i del Freser construït amb un projecte FEDER del consell comarcal

29 de març de 2023

El Consell Comarcal del Ripollès celebra que una de les seves obres hagi estat nominada als 25ns Premis d’arquitectura Comarques de Girona 2023. Es tracta del mirador de l’aiguabarreig del Ter i del Freser, construït a Ripoll en el marc del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter, cofinançat amb el Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) i els ajuntaments de Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. L’obra és de l’arquitecta ripollesa Alexandra Vilà.

D’aquest projecte, en el marc dels guardons, se’n destaca el fet que crea “punts simbòlics a través del recorregut lineal que travessa el parc botànic de Ripoll” i que “està inspirat en el concepte de cul de sac”. A la ressenya de la candidatura s’explica que el mirador és el resultat d’una actuació amb elements d’acer, amb la intenció d’establir referències amb la vinculació històrica de Ripoll i el Ripollès amb el ferro. També en detalla que el terra està conformat per elements de ferro separats, per produir una sensació de transparència visual i de connexió amb els rius i la natura.

JURAT I VOT POPULAR

Els Premis d’arquitectura Comarques de Girona busquen difondre l’arquitectura en aquest àmbit territorial. Els organitza la delegació de Girona del Col·legi d’arquitectes de Catalunya. L’organisme entén l’arquitectura com una forma de cultura i, per això, vol fer-ne difusió mitjançant aquests guardons, exposicions itinerants de les obres que hi concorren, conferències dels seus arquitectes i visites a les obres. Els premis s’estructuren en les categories d’Arquitectura, Espais efímers, Interiors i Paisatges. Aquesta última categoria és la que inclou el mirador de l’aiguabarreig de Ripoll. Pel que fa als premis, n’hi ha un que escull un jurat i un altre, que s’escull mitjançant votació popular. Els vots es poden emetre al web https://www.premisarquitecturagirona.cat/.

El mirador de l’aiguabarreig del Ter i del Freser es va inaugurar l’octubre passat. El cost d’adjudicació de l’obra va ser de 314.102,404 euros, IVA inclòs, i també abraçava la rehabilitació de la resta de miradors que hi ha al llarg de la devesa del Pla, en els quals s’ha substituït les baranes de fusta i també el terra, que ara és metàl·lic. L’actuació també recollia la instal·lació d’un aparcament per a bicicletes i d’un plafó explicatiu sobre la inundabilitat dels entorns del riu Ter al nucli de Ripoll.

Compartiu-ho amb: