El Consell Comarcal del Ripollès presenta nous materials de promoció turística en format paper i electrònic

31 de març de 2023

Anar dotant contínuament el Ripollès de noves eines que n’impulsin la promoció turística i el posicionament aquest àmbit. Amb aquest propòsit, el president del Consell Comarcal del Ripolles, Joaquim Colomer, i el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Xavier Guitart, han presentat un conjunt de nous materials promocionals que beneficiaran els dinou municipis.

Colomer ha explicat que pel consell comarcal és molt important fornir les oficines de turisme i els ajuntaments d’eines perquè puguin atendre de la millor manera possible els visitants i oferir-los productes turístics el màxim d’adaptats als seus interessos. Això, sense perdre de vista la necessitat de promoure atractius que contribueixin a gaudir del Ripollès també fora dels dies de cap de setmana i festius.

2 LLIBRES DIGITALS I 3 FULLETS DESPLEGABLES

A la voluntat de donar més potencial a l’oferta turística del Ripollès també s’hi ha referit Guitart, tot explicant en què consisteixen els materials nous. D’una banda, dos llibres digitals, que es poden consultar en línia, a la pàgina web RipollesTurisme.cat, al subapartat de publicacions, dins de l’espai per planificar la visita. Un se centra en l’oferta de turisme actiu de natura i recull opcions com el senderisme, els esports de neu i d’aventura o les competicions esportives. L’altre, en el patrimoni cultural, incloent-hi tradicions, festes gastronomia local, o les visites guiades i les audioguies que s’ofereixen. Tots dos llibres estan disponibles en català, castellà, anglès i francès i, al web, es mostra la versió escaient en funció de l’idioma de navegació.

Per altra banda, el conseller de Turisme també ha presentat tres fullets desplegables nous. Un se centra en el patrimoni cultural, un altre en el ciclisme de carretera i l’altre, en el ciclisme en general. Tots tres inclouen plànols amb els elements més significatius de cada àmbit i, els de ciclisme, rutes de diverses característiques. Aquests desplegables s’han editat en dues versions, una en català i castellà i una altra en anglès i francès.

Els materials estan disponibles a RipollesTurisme.cat, però també se n’han imprès 53.000 exemplars en total, que s’aniran distribuint per les oficines de turisme, els ajuntaments i altres establiments. Aquests fullets complementen la col·lecció actual, que estava conformada pels fullets de cadascun dels pobles, el comarcal i el de senderisme.

1 DOSSIER DE PREMSA

Xavier Guitart ha explicat que el Ripollès cada cop més visitants influents a les xarxes socials, així com blocaires que difonen el nostre patrimoni als seus espais digitals. Aquestes persones, juntament amb els mitjans de comunicació que fan reportatges turístics de la comarca, cada cop demanen més que se’ls facilitin materials que presentin l’oferta turística, per tenir-ho com a recurs per fer la seva feina. És per això que el Consell Comarcal del Ripollès ha cregut interessant elaborar un complet dossier de premsa. Allà s’hi proporcionen textos, imatges i enllaços; tot d’informació organitzada i estructurada a l’abast dels professionals de la comunicació. També es pot consultar a RipollesTurisme.cat i, en aquest cas, està disponible en sis idiomes: català, castellà, anglès, francès, italià i alemany. Aquesta acció no ha tingut cap cost, perquè forma part d’una millora d’un contracte.

PROJECTES ENCARRILATS PER ALS PROPERS ANYS

Amb tot plegat, Xavier Guitart ha assegurat que considera que aquest mandat s’ha fet un feina molt important per crear continguts i material per als dinou municipis de la comarca. I, en aquest sentit, el president, Joaquim Colomer, ha destacat que malgrat que ara s’acosti un canvi de mandat i de govern, l’executiu actual ha volgut assegurar personal, finançament i recursos per a l’equip que agafi el relleu.

En aquest sentit Colomer s’ha referit al Pla de sostenibilitat turística del Ripollès, finançat amb fons Next Generation EU, amb dotació fins al 2025. En total, aquest projecte disposarà de 3,5 milions d’euros per seguir posicionant el Ripollès com a destinació turística sostenible. Uns fons que se sumen als 3,5 milions d’euros de dos projectes amb finançament europeu FEDER que s’han acabat d’executar aquest desembre passat, que han donat lloc a nous equipaments, productes i accions promocionals sense precedents al Ripollès.

Compartiu-ho amb: