El consell comarcal presenta el llibre fotogràfic “El Ripollès, imatges d’una comarca mil·lenària”

3 d'abril de 2023

Amb la intenció de contribuir a posicionar i donar més valor a la comarca, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, ha presentat el llibre “El Ripollès, imatges d’una comarca mil·lenària”. Es tracta d’un treball impulsat per la institució i dissenyat per una empresa del Ripollès; un llibre eminentment fotogràfic, que vol fer lluir encara més els racons i indrets més emblemàtics i ser un retrat del patrimoni de la comarca.

Colomer considera que era necessari que hi hagués un llibre que realcés les belleses i els encants del Ripollès, també com una forma diferent d’arribar al públic, que no sigui la publicitat generalista i les xarxes socials. És per això que s’ha tirat endavant aquesta iniciativa. El llibre, a més, s’ha fet aprofitant el fons fotogràfic que ha acumulat el consell comarcal per fer les campanyes i materials promocionals turístics que s’han fet aquests darrers quatre anys.

El president ha detallat que aquest treball cobreix tots els atractius del Ripollès, siguin de l’àmbit que siguin. Això inclou, per exemple, el romànic i el patrimoni arquitectònic en general, la cultura i les tradicions i, per descomptat, la natura. Tot plegat, tenint en compte els canvis que mostra la comarca les diferents estacions de l’any.

Del llibre “El Ripollès, imatges d’una comarca mil·lenària” se n’ha fet una edició limitada de 1.700 exemplars que, d’entrada, no estaran en venda. Inicialment l’objectiu és posar-los a disposició del públic general a les biblioteques i distribuir-ne també als centres d’ensenyament i als ajuntaments. La intenció també és poder-ne entregar com a obsequi en actes i ocasions especials. El cost d’aquesta iniciativa, incloent-hi el disseny i la impressió del llibre, ha estat de 16.000 euros.

Compartiu-ho amb: