El consell comarcal rep amb satisfacció la sortida a licitació dels projectes de millora de l’N-260 a Ribamala i la Colònia Llaudet

3 d'abril de 2023

(imatge: Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses)

Vetllar per la millora i el manteniment de les vies de comunicació del Ripollès per garantir la competitivitat de la comarca i posar facilitats als que hi viuen. Amb aquest objectiu treballa la Taula per a les infraestructures del Ripollès, del Consell Comarcal del Ripollès. El president d’aquest òrgan, Enric Pérez, celebra l’anunci que ha fet aquest divendres el govern d’Espanya, de treure a licitació el projecte d’obres per millorar el tram de la carretera N-260 a l’alçada de Ribamala, al límit entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, i la travessia de la Colònia Llaudet, al terme municipal santjoaní.

Justament, aquestes millores han sigut qüestions treballades intensament per la taula d’infraestructures, que ha fet gestions per avançar en aquest sentit. Entre elles, ja el juliol de 2021 es va traslladar aquesta petició mitjançant una reunió amb diversos alts càrrecs del govern d’Espanya, com el subdelegat del govern a Girona, Albert Bramon; el cap de la unitat de Carreteres a Catalunya, Vicente Vilanova; i el cap de la unitat de Carreteres a Girona, Jorge Verdú. També cal destacar una segona reunió, l’octubre passat, novament amb Bramon, Verdú i altres tècnics de l’administració espanyola.

EL RESULTAT DE “TREBALLAR AMB CONSTÀNCIA”

Enric Pérez subratlla la “constància” com a valor amb què s’ha treballat des de la Taula comarcal per a les infraestructures del Ripollès i la funció d’anar revisant les necessitats que hi ha, per seguir insistint davant les administracions per resoldre-les. D’aquesta manera, Pérez es mostra satisfet per aquesta consecució alhora que considera que “cal anar insistint perquè l’Eix Pirinenc ha de ser un eix prioritari en l’àmbit de les infraestructures de l’Estat”.

La millora dels trams de Ribamala i de la Colònia Llaudet són reivindicacions llargament perseguides pel món local del Ripollès. Finalment, divendres amb la visita del secretari general espanyol d’Infraestructures, Xavier Flores, es va anunciar la sortida a licitació del projecte per fer aquests treballs, amb un pressupost base de 446.369 euros, IVA inclòs. A la visita hi va participar Enric Pérez, vicepresident primer del Consell Comarcal del Ripollès i president de la Taula comarcal per a les infraestructures del Ripollès, a més de l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué.

Després d’aquest anunci, quedaran pendents de concretar altres qüestions sobre la taula amb l’administració espanyola com la millora del servei de manteniment de la carretera dels túnels de Collabós, que connecten el Ripollès amb la Garrotxa; la variant nord de Ripoll, la variant de Ribes de Freser i la millora de seguretat al pas de l’N-260 pel costat del balneari de Montagut, al terme municipal de Campelles.

A més de visitar Sant Joan de les Abadesses, Xavier Flores ha tingut l’ocasió de visitar a les obres del taller provisional de manteniment de Renfe, al costat de l’estació ferroviària de Ripoll. Una visita en la qual, a més d’Enric Pérez, també ha participat el president, Joaquim Colomer. Aquesta és justament una obra de què s’ha tractat a la Taula comarcal per a les infraestructures del Ripollès, i d’un interès especial perquè donarà més cos al nucli ferroviari de Ripoll. A més, serà imprescindible per mantenir el servei ferroviari entre la Garriga i la Tor de Querol durant el tall programat per aquest estiu, amb motiu de les obres de desdoblament entre aquesta ciutat vallesana i Parets del Vallès.

(imatge: Ajuntament de Ripoll)

LA TAULA COMARCAL D’INFRAESTRUCTURES

La taula comarcal d’infraestructures sorgeix de la voluntat política del Consell Comarcal del Ripollès de revisar les prioritats pel que fa a la necessitat de noves infraestructures per a la comarca. Això, tenint en compte el Pacte comarcal per a les infraestructures del Ripollès, signat el 2009. A partir d’aquí, la intenció és posar aquests projectes a l’agenda de les diverses institucions implicades, ja siguin els ajuntaments, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya o el govern d’Espanya.

La taula comarcal d’infraestructures, presidida pel vicepresident primer, Enric Pérez, està formada pels portaveus dels grups polítics comarcals, a més del president, Joaquim Colomer. També hi participen la Unió intersectorial empresarial del Ripollès i la plataforma El Ripollès Existeix.

Compartiu-ho amb: